IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hennessey пусна Mustang Shelby с 1000 к.с.

След доработката най-мощният сериен Ford може да се конкурира с Bugatti Veyron (ВИДЕО)

Американското тунинг студио Hennessey Performance от Тексас представи нов проект, базиран на най-мощния Ford Mustang в историята. За основа беше взет Mustang Shelby GT500, който беше превърнат в суперавтомобила Venom 1000, който може да се конкурира с хиперколата Bugatti Veyron.



Директорът на отдела за изследвания и разработки в Hennessey Performance – Джейсън Хейнс, лично се ангажира да демонстрира всички възможности на модифицирания спортен автомобил. Стандартно Shelby GT500 е оборудвано с 5,2-литров V8 двигател, който развива 770 к.с. и 847 Нм въртящ момент, но след намесата на тунинг-експертите нещата стават още по-сериозни.

При Hennessey Venom 1000 стандартният компресор е запазен, но е сменена неговата охладителна система. Подобрена е системата за подаване на гориво, за да може двигателя да работи с биоетанол E85. Всички тези подобрения позволят увеличение на мощността до 1000 к.с. и 1152 Нм.


Още снимки на новото творение на Hennessey Performance - вижте в галерията:


Ателието от Тексас не предлага никакви модификации по каросерията или интериора на Hennessey Venom 1000. Затова пък в цената на автомобила, която ще бъде съобщена само при интерес от страна на потенциален клинт, са включени 3-годишна гаранция (пробег от 36 000 мили), тестове на диностенд на вече готовия автомобил и пътни тестове от тестови пилоти на Hennessey Performance, които могат да изминат до 650 км.

Снимки и видео: Hennessey Performance


0 от 500