IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колко смъква от скоростта коледна елха на покрива?

Доработенo Audi RS 6 Avant вдига 295 км/ч и вече е рекордьор (ВИДЕО)

През тази година Коледа пристигна по-рано тази година за компанията Hennessey, след като нейният собственик – Джон Хенеси, реши да подобри рекорда за най-бърза коледна елха. Седмица преди празника той върза дървото за покрива на личното си Porsche 911 Turbo S, което има 750 к.с. под капака, и разви 282 км/ч.


Audi RS6 Avant


Шефът на Hennessey обаче не остана доволен, тъй като световният рекорд (има официално регистриран такъв) от 291 км/ч, постигнат преди няколко години от Jeep Grand Cherokee Trackhawk от 1000 к.с. си остана актуален. Затова Джон реши да се пробва отново, като този път взе автомобила на жена си – Audi RS6 Avant.

На външен вид комбито си изглежда нормално, но двигателят му – 4,0-литров V8 с двойно турбо, е сериозно доработен и развива цели 800 к.с. Това е с 209 к.с. повече, като позволява на семейния автомобил да достигне максимална скорост цели 330 км/ч.



След слизането си от конвейера оригиналното Audi RS6 Avant има коефициент на съпротивление 0,35, но след прибавяне на елха на покрива това вече не е така. Това се вижда и в случая, като по-голямото въздушно съпротивление позволява на комбито да развие „само“ 295 км/ч. А коледното дърво оцелява, но е интересно да видим какво ще се случи, ако в Hennessey решат да използват хиперколата си Venom F5 при следващия опит за рекорд в дисциплината.


0 от 500