IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Австралия арестуваха... моторизирана хладилна чанта

Собственикът на странното возило ще бъде изправен пред съда

Полицията в Керанг, малък град в Австралия на около 280 километра северозападно от Мелбърн, арестува 25-годишен мъж, който шофирал... моторизирана хладилна чанта по тротоара. И докато ситуацията може да ви се стори изключително забавна, нещата за чудака може да се окажат много сериозни и собственикът на возилото ще си има разправии със закона.


Моторизирана хладилна чанта


Странното превозно средство било конфискувано и "арестувано" за период от 30 дни. Собственикът му бил проверен и се оказало, че не притежава валидна шофьорска книжка. Била направена и алкохолна проба, която за щастие на провинилия се младеж, се оказала отрицателна, което няма допълнително да утежни ситуацията.

Заради цитираните по-горе причини, австралиецът ще трябва да се изправи пред местния съд. И макар историята да изглежда като някаква фантасмагория, тя е съвсем истинска и дори полицията на щата Виктория я публикува в официалната си фейсбук страница. И колкото и нелепо да изглежда миниатюрната машина върху репатрака, законът си е закон и трябва да се спазва.


Моторизирана хладилна чанта


И споменавайки закон, в Австралия ховърборди, Сегуей возила и подобни се считат за моторизирани персонални превозни средства и могат да се карат само в частни имоти. Това е така, тъй като те са определени като истински МПС и за да се използват по пътищата (и тротоарите) трябва да минат всички регистрационни и лицензионни процеси. 

Тоест, собственикът на моторизираната хладилна чанта е трябвало да я хомологира и регистрира, за да получи регистрационна табела и да може да я шофира. А сега, младежът ще бъде съден за шофиране на неоторизирано превозно средство без книжка...

0 от 500
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Тука в БГ кога ще трябва да си регистрирам скейтборда в КАТ, че да покарам малко в парка??
  • #6
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Смях ( преди 2 години )
    Тия австралиици понякога имам чувството че са по-загубени и от краварите. На ховърборд ще слагам регистрационна табела. На детето на тротинетката също ли се слага? Или преди това *** трябва да изкара книжка за кола,че да се бута пред дома си?..
  • #5
    9 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ми тя джендърията и простотията вървят хванати за ръка.
  • #4
    29 rate up comment 2 rate down comment
    Кристиян ( преди 2 години )
    Каква е тази нова дума в българския език. Хомологира. Това е дума от испанския език, неграмотници. На български означава УЗАКОНЯВАМ. Учете ежедневно български език и не вкарвайте чуждици в него, а си ги превеждайте!!!
  • #3
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Христо ( преди 2 години )
    Тук в махлата с такива карат бойлери и хладилници.
  • #2
    7 rate up comment 2 rate down comment
    До 2 ( преди 2 години )
    В Германия тротинетките са с рег.табели
  • #1
    2 rate up comment 5 rate down comment
    хХх ( преди 2 години )
    Ами отивай в Австралия и моментално ще ти стане Тука е така! Е, сигурно и някой по-неприятни неща ще ти се случат, ама Там е така.