IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това ли е най-бързото коледно дърво в света?

Porsche 911 Turbo S от Hennessey  вдигна 282 км/ч с елха на покрива (ВИДЕО)

Закъснявате ли с коледното дърво за празника? Американците от Hennessey Performance могат да ви помогнат! Тексаската тунинг компания е специализирана в доработките на автомобили от всякакъв калибър - пикапи, всъдеходи и суперколи, като има и една специална коледна традиция почти всяка година - да представят най-бързата си елха.


Porsche 911 Turbo S Christmas Tree


В случая, празничният опит става чрез поставяне на коледното дръвче на покрива на даден автомобил и да се достигне максимална скорост без да го увредят. Тази година, в главната роля е специално Porsche 911 Turbo S, по което са направени специфични настройки, за да се случи "бързото коледно вълшебство".

След закрепването на елхата, украсена с коледни лампички, на покрива на автомобила, тест-пилотът на компанията Спенсър Гешуин сяда зад волана и започва опита си. Въпреки доста компроментираната аеродинамика, празничното 911 Turbo S успява да постигне скорост от 282 км/ч, при това - без особено много проблеми.

Във видеото може да видите както своеобразния рекорд, така и операции "зад сцената":

В миналото, от Hennessey са правили подобни опити с Shelby GT500 и Jeep Grand Cherokee Trackhawk, освобождавайки близо 1000 конски сили на дълга права, без да повредят ценния товар на покрива. Конкретно спортната версия на американския SUV държи абсолютния рекорд на тунинг компанията, постигайки скорост от 291 км/ч през 2019 година.

Естествено, не е нужно да споменаваме, да не се правят подобни опити със собствените суперколи - все пак са били необходими някои доста сериозни модификации. Така например, от Hennessey са "напомпали" двигателя на немската спортна машина от 650 на 760 конски сили и са премахнали ограничителя за максимална скорост.


Porsche 911 Turbo S Christmas Tree


Увеличението със 110 к.с. е направило това Porsche най-бързия модел в гамата. В стандартната конфигурация такова 911 Turbo S ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 2,5 секунди и вярваме, че доработеният модел е дори по-екстремен.

Повече снимки на коледното Porsche 911 Turbo S вижте в галерията:

0 от 500