IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW i8 се превърна в състезателен звяр с 16-цилиндров мотор

Хибридната система на суперколата беше заменена от 4 двигателя (ВИДЕО)

Екипът на германския автомобилен отбор Edlinger радикално преобрази хибрида BMW i8, като го превърна в състезателен автомобил, предназначен за участие в планински състезания. Мястото на хибридната задвижваща система беше заето от цели четири двигателя от мотоциклета BMW HP4, съобщава The Drive.


BMW i8


Стандартно моделът се задвижва от 1,5-литров бензинов турбодвигател с 3 цилиндъра, а сега пода капака му са поставени четири 1,0-литрови мотора от супербайка BMW HP4. Заедно те развиват 880 к.с., като се развъртат до максималните 14 800 об/мин.

Двигателите са синхронизирани със сложна електронна система за управление, като всеки един от тях задвижва едно от колелата на BMW i8. Изпускателната система е от титан, като състезателната кола тежи 998 кг.



Каросерията и шасито също са преработени сериозни, като всички елементи от аеродинамичният пакет, който е собствена разработка на тима на Edlinger, са от карбон, а на всяко колело е поставен регулируем амортисьор Sachs.

0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Сериозно предложение ( преди 3 месеца )
    Много често се случва да попадна на някаква "новина" - копирана ест. ,в която са писани пълни смехотворни смешни подигравателни неадекватни, лишени от технически смисъл мелумщини като например това, че 4 бр 1.0 литрови моторчета били 16 цилиндров двигател.. Ако искате можете да ме наемете (имам техническо образование и стаж) да ви оправям написаните лафоризми за да не се излагате пред хората поне?
  • #2
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Ей *** как лъжите със заглавията...4 двигателя не правят "16-цилиндров мотор", както и да ги смятате да 4 отделни двигателя!!!!!
  • #1
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Пропов ( преди 3 месеца )
    Това има толкова общо с i8, колкото аз със Арнолд Шварцнегер. Но бих искал да му чуя звука.