IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото BMW 5-Series Touring се завръща като полицейска кола

Комбито се тества, преди да започне служба при органите на реда в Германия

Подобни автомобили могат да се видят главно в региони на Германия като Бавария, Хесен, но също и в Северен Рейн-Вестфалия. Там BMW 5-Series Touring се използва като полицейска кола, като тези мощни комбита не са рядкост, особено по магистрали. Освен това BMW от много години предлага предлага и специални автомобили за спешна помощ.


BMW 5-Series Touring


Всичко това ще важи и за новото 5-Series Touring, чийто тестови прототип беше забелязан, облечен наполовина с полицейска ливрея. Маскировката в случая има за цел да скрие задната част, докато предницата вече е добре позната от седана 5-Series. Това, което прави впечатление, е сигналната лампа на покрива, както е и част от системата за свързване VESBA.

Що се отнася до двигателите, то при комбито ще има малка разлика спрямо седана. Очаква се, че полицейските коли ще бъдат във версията 520d със системна мощност 208 к.с., като в случая максималната скорост е 231 км/ч. Предложението включва и бензиновото 520i със същата мощност или plug-in хибридите 530e и 550e.


BMW 5-Series Touring


През 2024 г. BMW ще пусне модификация 540d xDrive с 286 к.с. Предстои и излизането на изцяло електрическото i5 Touring, което едва ли ще бъде използвано и като полицейски автомобил. Със сигурност такъв няма да бъде и бъдещото M5 Touring, върху което баварският производител работи в момента.

От BMW обещават, че M5 Touring ще се отличава с „безкомпромисен комфорт на дълги разстояния и впечатляващ простор“. Също така е потвърдено, че този модел ще използва частично електрифициран задвижващ механизъм. Твърди се, че това той ще е подобен на този на BMW XM, който се състои от 4,4-литров туин-турбо V8, електрически мотор и батерия с 29,5 кВт/ч батерия. Версията Label Red на баварския супер SUV разполага със 748 к.с. и 1000 Нм въртящ момент.


0 от 500