IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Удълженото BMW 5-Series излиза в две версии

Китайската версия на модела получи и електрическа модификация

Още през август BMW показа снимки на удължената версия на 5-Series, но едва сега германският производител разкрива подробности за модела. Бизнес-седанът официално беше представен на изложението в Гуанчжоу, като се различава от „глобалното“ BMW 5-Series с ексклузивно оборудване, специална каросерия с удължено междуосие и намалена гама от двигатели.


BMW 5-Series LWB


Бяха представени две версии - бензиновата 530Li и електрическата i5 eDrive40 L. И за двете се предлага допълнителен M пакет, но само със задно задвижване. Междуосието на седана е увеличено със 110 мм (до 3105 мм), а общата дължина е нараснала със 115 милиметра (до 5175 мм). Най-лесният начин да се разпознае китайски седан е по неговата модифицирана крива на Hofmeister и светещото число 5 на С-колоната.

Удълженото BMW 5-Series получава оригинален климатроник на втория ред и 31,3-инчов диагонал на киноекрана. Тези опции не са налични за „глобалния“ модел.


BMW 5-Series LWB


По отношение на агрегатите, китайските „петици“ обаче са по-прости, като засега са потвърдени версия 530Li (2,0-литров бензин с 258.с. и 400 Нм, съчетан с 8-степенна автоматична трансмисия и електрическият автомобил i5 eDrive40 L - 340 к.с. и 430 Нм. И двата са със задно задвижване, въпреки че в бъдеще може да се предлагат опции за механично и електрическо задвижване на всички колела.

Сегашното BMW 5-Series Long (G38) ще бъде спряно от производство в края на ноември, а производството на новите удължени „петици“ за Китай се планира да започне през януари 2024 г. Тогава ще бъдат обявени китайските цени. Вероятно в гамата ще попаднат още две версии - базова 525Li и хибрид (PHEV).


Още снимки на удължената версия на седана - вижте в галерията:


0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Нз ( преди 5 месеца )
    4 пъти гледах снимката отзад и ми се вижда като ударено. Китайците защо не си карат byd или тойота а се занимават с глупости. Колко пъти китайци си разбиваха демонстративно лимузините пред немските дилърствата затова че колите са им некачествени.
  • #4
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Хахаха ( преди 5 месеца )
    Нов внос ! Уникат ! Без удари ! Реални километри ! ... задната врата изглежда като некадърно пребоядисана :)
  • #3
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    Не си купувайте коли от марки като ФВ, БМВ и подобни чиито модели са добри за Китай и пластмасови за вас, да разбирам там е големия пазар, голямата пара и истинска конглокенция но ние да не сме трето качество хора?
  • #2
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Детектив ( преди 5 месеца )
    Ххаха това пръва снимка е т.н. нов внос- безупречно състояние :)
  • #1
    6 rate up comment 1 rate down comment
    wtf ( преди 5 месеца )
    на първата снимка сее1 е удряно и е пребоядисвано отзад ? :D