IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW отново напомни, че SUV-моделите не са всичко

Баварците подсказват как ще изглежда бъдещото комби 5-Series

В морето от SUV-автомобили, в BMW продължават да вярват, че все още има достатъчно търсене на комбита. Баварците подготвят премиера на ново 5-Series Touring, което получава кодово име G61 и ще дебютира през пролетта на 2024 г. Продажбите му ще започнат малко по-късно, като основните пазари на модела, освен Европа, ще бъдат Япония и Тайван.


BMW 5-Series


Баварският производител публикува ново официално изображение на бъдещия модел, което дава съвсем бегла представа за автомобила. Вижда се, че задните светлини наподобяват тези на по-малкото 3=Series.

Що се касае до задвижващите системи, те ще бъзат идентични с тези на седана 5-Series (G60), а това означава разнообразие от бензинови, дизелови и плъг-ин хибриди, както и изцяло електрическа версия. На върха ще се настани M5 Touring, за което това ще е трето поколение след ултра-рядкото E34 и E61, задвижван от V10.

Новото комби на баварците обаче няма да получи V8 двигател, като изключим флагмана M5, разбира се. Той ще разчита на 4,4-литров туин-турбо V8 агрегат S68, комбиниран с електромотор (същата система използва BMW XM). Това означава по-голямо тегло спрямо старото M5, но то е необходимо, за да може да се спазят новите изисквания за вредни емисии от ДВГ с голям обем.

Тъй като всички версии на 5-Series Touring ще бъдат базирани на една и съща платформа CLAR, ще има малко промени в дизайна между вариантите с двигател с вътрешно горене и тези без него. Автомобилите ще изглеждат почти еднакво отвън и отвътре, като M5 е изключение, тъй като ще получи по-широки калници, четворна изпускателна система и специфични за M бъбреци с хоризонтални ламели. По-агресивната решетка вероятно ще бъде поставена и на i5 M60 Touring - топ-версията на електрическия вариант на модела.


0 от 500