IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте едно M7, което BMW никога не е произвеждал

Тази „седмица“ е създадена без знанието на централата на компанията (ВИДЕО)

Видео с BMW M7, което се произвеждало тайно в Южна Африка, беше публикуван от местното издание Cars.co.za, което направи кратък филм за редкия супер-седан. Баварците никога не са произвеждали такъв модел, но група фенове на марката от подразделението на BMW в Южна Африка са направи няколко бройки от модела.


BMW M7


Разработката на автомобила стартира през 80-те години на миналата година, когато начело на подразделението на BMW в африканската държава е Уолтър Хаселкус. Именно той решава седаните да бъдат модифицирани ръчно, за да могат да участват в състезания.

Двигателят с турбокомпресор от европейското 745i не е подходящ поради позицията на волана - на колите в Южна Африка той е отдясно, и това принуждава Хеселкус да търси друго решение. Изборът му пада върху 3,5-литровия атмосферен редови „шестак“ M88, който се поставя на BMW M1 и M5.



Моторът трябва да бъде поставен под ъгъл, което също създава затруднения и се налага някои от елементите му да бъдат премахнати. В резултат на това, без знанието на централата в Мюнхен, е създадено BMW 7-Serries, което развива 282 к.с.

От 1984 до 1987 г. южноафриканското подразделение произвежда между 209 и 255 екземпляра от 745i SA, като повечето с автоматична трансмисия, но има и такива с ръчна скоростна кутия. През 1985 г. седанът участва в местни състезания със заводска подкрепа, изправяйки се срещу Alfa Romeo GTV, Ford Sierra XR8 и Mazda RX-7. Що се отнася до автомобила във видеото, той е възстановен през 2006 г. от екипа на Evolution 2 Motorsport.


0 от 500
  • #2
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    "...от подразделението на BMW в Южна Африка са направи няколко бройки от модела." - човек си миси за 10-на бройки , а то:" .... южноафриканското подразделение произвежда между 209 и 255 екземпляра ..." !??! Петре , Дъ Тъ и Бъ в ЦЪРВУУУУУЛА!
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Пиши ти ( преди 6 месеца )
    десет статии на ден, да видим дали няма да има дребни грешки. И виж какво става в дирника, факти и т.н. По-добър подсайт към новинарски такъв за автомобили... аз лично не съм виждал.