IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кой по-бърз - BMW M3 CS с 4х4 или BMW M4 CSL със задно предаване?

Двата баварски спортни модела се надпреварват на ускорение на права (ВИДЕО)

Видео, показващо състезание, в което участват BMW M3 CS и BMW M4 CSL, беше публикувано в YouTube-канала Carwow. Двата автомобила се надпреварват на ускорение, като мощността им е еднаква, но единият е със задно предаване, а другият – със задвижване на четирите колела.


BMW M3 CS с 4х4 или BMW M4 CSL


Под капака и на двете машини е разположен 3,0-литров туин-турбо мотор с 6 цилиндъра, който развива 550 к.с- и 650 Вм въртящ момент. Седанът BM3 CS е оборудван със системата за задвижване на четирите колела xDrive на BMW, докато купето M4 CSL е със задно задвижване. Това дава на купето едно предимство пред седана - теглото. M4 тежи 1625 кг, докато теглото на М3 е 1765 кг.

M4 обаче не успя да се възползва от предимството си, въпреки че имаше късмет срещу M3 в първите две състезания. Това е така, защото M3 се състезаваше в режим на задвижване на задните колела и без използване на лаунч-контрол, което позволи на съперника му случая да вземе две убедителни победи.



В следващите три старта обаче нещата се променят напълно, тъй като M3 се възползва от задвижването на четирите колела. Седанът бързо набира преднина, като се нуждае от 11,1 секунди за преминаването на 1/4-миля. Най-доброто време на купето беше 11,5 секунди.

От BMW твърдят, че M3 CS може да ускори до 100 км/ч за 3,2 секунди, докато M4 CSL се нуждае от 3,6 секунди за достигане на същата скорост. В същото време максималната скорост на двата модела e различна. Автомобилният производител електронно ограничава CSL до 307 км/ч, а CS до 303 км/ч


0 от 500
  • #1
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Джоган 157 ( преди 7 месеца )
    Иска ми се всички тези данни да ги запомня и довечера с комшията Никодим да спорим до полунощ на ракия и салата ,кое БМВ аджеба е по-добро,че да си го поръчам във фирмения магазин!