IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW подготвя още едно суперкомби

Баварците работят върху екстремна версия на M3 Touring

Интересът към първото комби M3 на BMW се оказва по-голям от предвиденото и баварският концерн увеличава производството на модела. Едновременно с това M-подразделението подготвя и екстремна версия на своето суперкомби, която ще поучи добавка CS към името, съобщава Bimmer Today.


BMW M3 Touring


Пред изданието шефът на BMW M – Франк ван Мил, разкрива, че в компанията е достигнала очаквания брой поръчки за модела, но търсенето продължава да расте. Съответно, това ще наложи и увеличение на производството, което може да създаде проблеми за пускането на хардкорното CS. Причината е, че за него трябва да бъдат освободени производствени мощности именно от стандартното M3 Touring, но не е ясно кога точно ще стане това-

BMW M3 Touring беше качено на конвейер през септември миналата година, и въпреки че тиражът му е ограничен, Франк ван Мил призова желаещите да не бързат с поръчките. Работата е там, че увеличението на тиража на модела води до по-големи срокове за доставка. В същото време именно по-голямото търсене провокира баварците да се заемат и с разработката на версията CS.

Според информациите, хардкор-вариантът на M3 Touring може да се появи не по-рано от есента на 2024 г. То ще получи увеличена до 550 к.с. мощност, която ще бъде осигурена от сегашния 3,0-литров туин-турбо двигател. Сега той развива 510 к.с. във версията Competition, в каквато се предлага комбито (седанът M3 е достъпен и във вариант с 480 к.с.).

Увеличение на търсенето на „напомпани“ комбита ще накара BMW да пусне такава версия и на следващото M5, което ще излезе догодина и ще получи хибридно задвижване.


0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    /:\ Lancista /:\ ( преди 8 месеца )
    Съвършеният Автомобил!
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 месеца )
    До колкото помня даже имаше идеи за М5 комби още през 90-те. Изглеждаше феноменално, поне за стар БМВ фен като мен. Не знам защо изтърваха тази вълна, Ауди и Мерцедес не я изпуснаха. Години наред БМВ феновете които имаха възмжност да си купят М3 или М5 комби трябваше да карат S4/S6 или C63/E63
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Пропов ( преди 9 месеца )
    Не знам БМВ досега къде бляха че не пуснаха М3 комби. Още от E46 феновете бяха готови за такава "нечистокръвна" Мка. Така или иначе комбито на тройката винаги е било единствоното приемливо комби за феновете на спортни автомобили. Аз лично никога не бих се прежалил за комби , но...Ако имаш парите, но съпругата настоява да има последната дума при избора, с М3 комби можеш да получиш своето и да и угодиш и на нея.
  • #1
    1 rate up comment 4 rate down comment
    И опред ( преди 9 месеца )
    С новата мега-*** да се радват китайците.