IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW представи две хибридни 5-Series

Версиите BMW 530e и 550e PHEV изминават 100 км на електричество

BMW разширява гамата си от електрифицирани превозни средства, предлагайки два нови варианта на 5-Series, оборудвани н 48-волтова мека хибридна система eDrive. Известни като 530e и 550e xDrive, двата модела ще се появят на пазара през ноември, като вече са налични за поръчки в Германия.


BMW BMW 530e и 550e PHEV


Седанът BMW 530e е оборудван с четирицилиндров бензинов двигател, комбиниран с технологията eDrive на баварския производител, като развива 299 к.с. и изминава до 103 км на електричество. Що се отнася до 550e xDrive, той разполага с редови шестцилиндров двигател, който генерира 489 к.с. и осигурява пробег само на електричество 90 км.

При системата eDrive електрическият мотор е интегриран в осемстепенна трансмисия Steptronic Sport. Тази конструкция позволява и на двата plug-in хибрида да постигнат комбиниран разход 0,6-1,0 л/100 км по цикъла WLTP. За да се подобри балансът на превозните средства и капацитетът за съхранение, високоволтовата литиево-йонна батерия е разположена в дъното на автомобила .


BMW BMW 530e и 550e PHEV


Самата батерия има използваем капацитет от 19,4 кВт/ч, като може да бъде напълно заредена за 3 часа и 15 минути..Освен това BMW използва адаптивна рекуперация, позволяваща на батерията да възстановява електрическата енергия по време на шофиране.

Новите BMW 530e и BMW 550e xDrive предлагат и разширен списък от стандартно оборудване, включително специални 19-цолови джанти от лека сплав. Хибридните седани са оборудвани и с IconicSounds Electric на BMW - система, която осигурява акустична обратна връзка, съответстваща на движенията на педала на газта, за да подобри изживяването при изцяло електрическо шофиране.

Още снимки на новите версии на 5-Series – вижте в галерията:


0 от 500