IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW M запазва 6- и 8-цилиндровите двигатели

Баварците смятат, че даунсайзингът не е удачен вариант за техните спортни модели

Спортното подразделение на BMW няма да следва стратегията на Mercedes-AMG да предлага двигатели с намален обем за своите модели. Вместо това BMW M ще запази настоящите си редови 6-цилиндрови двигатели и V8 двигатели за следващите години, докато в крайна сметка премине към чисто електрически задвижвания.


BMW M


В интервю за CarExpert шефът на подразделението Франк ван Мийл беше категоричен, че BMW M няма намерение да използва 3-и и 4-цилиндрови двигатели, комбинирани с електрически мотори за своите модели. Според него поставянето на малък двигател и голяма батерия „просто не е правилният начин“ и допълни, че електрификацията ще играе роля в прехода към напълно електрически превозни средства M. Той даде пример с XM с неговия електрифициран 4,4-литров V8, където електромоторите имат поддържаща роля.

„Ние смятаме, че така или иначе колите ви трябва да имат силен базов двигател. Затова за нас преминаването към по-малки двигатели с вътрешно горене в комбинация с по-големи батерии не е правилният начин. Следващата ни стъпка ще бъде да преминем към изцяло електрическо задвижване", обясни Ван Мийл.

Големият конкурент - Mercedes-AMG, има различен подход по въпроса. Наскоро от компанията обявиха, че ще запазят V8 двигателя при новия C 63, въпреки че много от феновете на модела не харесват това и настояват за връщането на V8 мотора.

Що се касае до чисто електрически М-автомобили, Ван Мийл е на мнение, че те няма да се появят на пазара скоро, а причината е, че технологията все още не е готова за машина, фокусирана върху представянето си на пистата. Това трябва да бъде кола, която да може да осигури „непрекъсната изходна мощност по забележителен начин“.

„Тази кола трябва да може да направи повече от една-две обиколки на Северната дъга на „Нюрбургринг" с пълна скорост. Ако сега се движите с 250 км/ч по пистата няма да стигнете далеч, така че това е ограничението", обясни шефът на BMW M.


0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    За хората, запознати с V8 на BMW знаят, че N63 е най-кирливия двигател произвеждан от БМВ някога. Аз лично не бих си взел N63, така че оставяме само на 6цил. B58 е двигателя.
  • #7
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Еми го заеви ( преди 4 месеца )
    Добре бе Петре, що не си редактирате статиите? Наскоро от компанията обявиха, че ще запазят V8 двигателя при новия C 63, въпреки че много от феновете на модела не харесват това и настояват за връщането на V8 мотора???? Ква е тая глупост?
  • #6
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Пропов ( преди 4 месеца )
    Човека го е казал ясно и недвусмислено. Електричките не стават за спорт и наи вече за продължително натоварване. И това скоро няма да се промени. А БМВ правят едни от най добрите електрички. Абе ясно е - електричките са за вегани.
  • #5
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Пепи кърти отново ( преди 4 месеца )
    Хората си искат V8 мотора, щото V8 двигателя не имам е по вкуса.
  • #4
    1 rate up comment 1 rate down comment
    #2 ( преди 4 месеца )
    ами шекерлъци баце ...
  • #3
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Грета Тунберг ( преди 4 месеца )
    Предложи ги на моето гадже MythBuster.
  • #2
    22 rate up comment 0 rate down comment
    Илиян ( преди 4 месеца )
    Много важно послание от г-н Захариев: "Наскоро от компанията обявиха, че ще запазят V8 двигателя при новия C 63, въпреки че много от феновете на модела не харесват това и настояват за връщането на V8 мотора." Ха сега разгадайте какво искаме да кажем по-горе!
  • #1
    18 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Едни, които да използват главата на раменете си правилно!.