IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW M потвърди пет нови модела за 2024 година

Сред иновациите на спортното подразделение ще бъдат M4 CS и M5 Touring.

На M дивизията на BMW й предстои втора поредна особено натоварена година, като шефът на отдела потвърди не по-малко от четири нови модела, които ще бъдат пуснати през 2024 г. Франк ван Мийл, главен изпълнителен директор на BMW M GmbH, каза пред медиите при пускането на пазара на новите BMW i5 M60 и i7 M70, че подразделението за спортни автомобили ще пусне догодина Lifecycle Impulse (LCI) актуализации на най-продаваните модели M3 и M4, ново M4 CS, както и изцяло новите M5 и M5 Touring.


BMW M 2024
 

Ван Мийл естествено не навлиза в твърде много подробности, въпреки това потвърди, че новите M5 и M5 Touring ще разполагат с M Hybrid задвижване – потвърждавайки слуховете за първото електрифицирано M5, предлагащо plug-in хибридна мощ. Въпреки че точните подробности за задвижването на новото M5 не бяха описани подробно по време на презентацията на г-н ван Меел, има логика да очакваме задвижването от BMW XM Red Label, която съчетава 4,4-литров twin-turbo V8 с 585 конски сили и 750 Нм с електрически мотор и 25.7 кВтч литиево-йонна батерия, осигурявайки обща системна мощност от 748 к.с. и 1000 Нм системен въртящ момент.

Вероятно ще се предлага само с xDrive променливо задвижване на четирите колела, предвид потвърждението на plug-in хибридна система, но не е ясно дали ще има стандартни и по-наточени спецификации с различни нива на мощност. Сегашното поколение M5 е само седан, но това ще се промени с възраждането на M5 Touring.

Междувременно се очаква новото поколение M4 CS да бъде базирано на актуализацията на M4 Coupe LCI и да следва формулата, заложена от M3 CS, разкрит през януари. За разлика от твърдото и строго ограничено M4 CSL, което намали теглото си със 100 кг, отчасти благодарение на премахването на задните седалки и факта, че разчита само на задно задвижване,

M4 CS се очаква да има задвижване на четирите колела, а задвижването ще бъде от 3,0-литров редови шестак с турбокомпресор, генериращ 550 к.с. и 650 Нм. Що се отнася до стандартните M3 и M4, бихме очаквали промените в екстериорния дизайн да вървят ръка за ръка с актуализации на интериора, за да се доближат моделите Серия 3 LCI – въпреки че M3 и M4 вече са преминали към BMW Curved Display, съчетан с осмото поколение на информационно-развлекателната система iDrive на компанията.


0 от 500