IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Лек сблъсък с елен завърши с шокираща сметка за шофьора на Polestar 2

Общата сума от 21 000 долара включва 90 часа труд и 10 000 долара за части

Огъването на калниците и сблъсъци с животни на пътя са неприятни инциденти, които се случват понякога. Подобен инцидент претърпява и шофьор на Polestar 2, при когото обаче шокът е много по-голям след посещението в сервиз. Там му предоставят сметка от 21 000 долара за отстраняване на щетите, които, поне на пръв поглед, изглеждат незначителни.


Polestar 2


Потребителят на Reddit - Stock-Exchange1761, не дава много подробности за инцидента, като съобщава единствено, че е блъснал елен. Той показва пораженията по колата, които сякаш не са големи, но при внимателно вглеждане излизат някои детайли.

Бронята на електрическия Polestar е избутана назад и фарът също е пострадал. Капакът, колелото и калникът имат някакви повреди. Интересното е, че повредата не включва редица жизненоважни електрически части от превозното средства. Вместо това по-голямата част от общата сума от 21 544,82 долара е за труд, по-точно 90,2 часа. От друга страна, 10 775,40 долара от брутната сума е за части.

В този случай част от този положен труд е отишло за безопасно изключване на захранването от задвижването на електромобила. Посочени са много часове за работа като ремонт на предната престилка, пребоядисване на капака и подмяна на горната щанга. Експерти предупреждават, че подобен вид умопомрачителна сметка за ремонт може да е нещо обичайно в недалечното бъдеще.


0 от 500
  • #6
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Друг Гост ( преди 4 месеца )
    Предполагам това е в САЩ - там Тойота Корола започва от $21900, Субару Аутбак от $29000. Да го беше продал този Полстар - егати ремонта
  • #5
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Гост ( преди 4 месеца )
    Ремонта на електрокара излизал много изгодно.Пак добре че не се е запалил.
  • #4
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Popa ot razgrad ( преди 4 месеца )
    Добре че не е пострадала батерията, иначе щеше да се прости с още 15.000 долара...
  • #3
    9 rate up comment 17 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Някой написал нещо в анонимен форум. Ами аз мога да напиша, че съм похарчил 50К за ремонт и какво от това? Балъци винаги ще има да вярват на всичко.
  • #2
    16 rate up comment 11 rate down comment
    Еджбж ( преди 4 месеца )
    Е, добре е че пести от смяна на масло и филтри и няма какво толкова да се развали, защото няма хиляди движещи се части като архаичните ДВГта.
  • #1
    14 rate up comment 6 rate down comment
    е и ( преди 4 месеца )
    Какво мрънка,нали иска да е модерен,да е еко!Дал е няколко хиляди долара за "безопасно изключване на захранването от задвижването на електромобила"!?!Ето еко си, какво не ти харесва ?