IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дадено под наем Lamborghini Urus пострада, а сметката е шокираща

За тази сума собственикът на италианския SUV ще може да си купи нова кола от висок клас (ВИДЕО)

Огънатите ламарини по правило са сериозно главоболие за всички участници в инцидента. А нещата стават още по-сериозни, когато става въпрос за Lamborghini. Това разбра и един от собствениците, тъй като ремонтът на неговия Urus струва повече от това, което повечето хора плащат, за да си купят нова кола.


Lamborghini Urus


Роб Ферети от YouTube-канала SuperSpeedersRob има собствен бизнес за отдаване на коли под наем. Въпросното Lamborghini Urus е от този автопарк и той току-що го е дал под наем за цял месец на клиент. Само два часа по-късно клиентът му се обажда, за да му съобщи неприятната новина - друг шофьор се е ударил в скъпата италианска кола.

Сблъсъкът е във вратите на Urus, които са сериозно повредени. Във видеото се вижда, че рамката на задната врата не съвпада с тази на каросерията. Праговете са сериозно огънати, калникът също е пострадал, капакът на двигателя е отворен от удара, а огледалото е счупено.


Lamborghini Urus


Първоначално Ферети смята, че ремонтът ще бъде лесен поради „масовото производство“ на Urus. Той се надява, че в Lamborghini разполагат с достатъчно части за своя най-продаван автомобил, а ако нямат такива, то намирането на две врати от някоя автоморга няма да бъде проблем. Нещата обаче се оказват различн - резервните части за ремонта струват 36 292,67 долара. Добрата новина в случая е, че нито едно от колелата не е пострадало, защото в противен случай сумата щеше да бъде още по-сериозна.

Не са евтини и цените на труда, както и на боята. Работата по каросерията излиза 1050 долара, а боята е оценена на 4192 долара. Физическото боядисване излиза 6987 долара, като производителят таксува време, нужно за ремонта, което е 75,9 часа. Така общата сума положения труд е 9487 долара. И като се добавят частите, всичко излиза 62 027,25 долара.



Компанията за отдаване под наем е предложила на шофьора заместващо превозно средство, тъй като катастрофата не е по негова вина и той така или иначе плаща за целия месец. Той отказа предложението и реши да изчака, докато Urus бъде поправен.


0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Докторът ( преди 6 месеца )
    Безсмислена информация.Какво значение има колко пари НЯМА да плати собственика?
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Радев ( преди 6 месеца )
    От написаното не става ясно кой ще плати сметката. Предполагам, че колата е застрахована все пак.
  • #2
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Пешо автоджамбаза ( преди 6 месеца )
    Давайте го насам. Ще бъде оправено без нищо да се сменя. Тенекеджията и бояджията ще го направят, като ново. Боята сигурно е специална и може да се поръча. Ако не може се слага фолио на цялата кола и пак ще е трепач. Чакам оферта.
  • #1
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Като гледам май е с нарушена геометрия. Пак изобщо че някой мисли да го прави,