IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini Huracan Sterrato показа, че може да "лети"

Британски ютубър намери странен начин да изпита всъдеходните възможности на екстремния автомобил (ВИДЕО)

Принципно Lamborghini Huracan Sterrato е замислен като "всъдеходна" версия на суперавтомобила, но все пак под всъдеход повечето хора разбират нещо доста по-различно. Британският ютубър Марк МакКен публикува видео, показващо как изпробва възможностите на своя бял Huracan Sterrato на офроуд трасето Cowm Quarry, което се намира северно от Манчестър.



На много места МакКен доста безжалостно ожулва долната част на предната и задната броня. Кулминацията на 10-минутното видео се състои в това как МакКен скача във въздуха със своя Huracan Sterrato след скок, за който той твърди, че е по-висок, по-дълъг и „по-схематичен“ от този, който пробва в предишно свое видео.

Преди самия скок, на злочестия Huracan Sterrato му светва предупредителна лампа, алармираща за повреда в ABS, което за момент кара МакКен да се притесни, че може да не успее да спре, след като колата се приземи. Въпреки това той премина през експеримента. Не е ясно колко високо е полетял Huracan Sterrato, но във видеото изглежда, че колата е на около 1,5-2 метра от земята. Благодарение на множеството камери на място, можем да видим скока от много ъгли.

Lamborghini разкри Huracan Sterrato миналата година като директен съперник на Porsche 911 Dakar. Производството на Huracan Sterrato е ограничено до 1499 бройки, задвижването е поверено 5,2-литров V10 двигател с атмосферно пълнене, мощност 610 к.с. и 565 Нм максимален въртящ момент. Тягата се предава на четирите колела, има и заден механичен самоблокиращ диференциал.

0 от 500