IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini Huracan получи боя за 120 000 евро

Специалното мраморно синьо се прави на ръка за 46 дни

През тази година Lamborghini отбелязва своята 60-годишнина като автомобилен производител и естествено това е съпроводено с редица събития. Едно от тях се състоя в Сардиния, където през 120 отбрани гости отделът за персонализиране на италианската марка - Ad Personam, представи най-новото си творение.


Lamborghini Huracan Sterrato


Това е синя боя с мраморен ефект, която струва 120 000 евро и е поставена върху Lamborghini Huracan Sterrato Уникалната разработка неслучайно беше показана в Сардиния, тъй като олицетворява синьото на морето и на небето над острова. Боята се състои от три пласта, като към съществуващия вече цвят Blu Amnis, който е използван за основа, са добавени нови два - Blu Grifo и Blu Fedra.

Смесването на трите цвята се прави на ръка, а крайният резултат наподобява замръзнала течност. Целият процес по създаване на боята и нейното нанасяне върху автомобила отнема 370 часа (или 46 работни дни), като това се превръща в най-голямото предизвикателство за екипа на Ad Personam, който в огромния си каталог от персонализации предлага и други супер ексклузивни покрития като Pantone Diamond Coating, което съдържа диамантен прах.


Lamborghini Huracan Sterrato


В допълнение към боята, екстериорът на „Opera Unica”, както е наречен проектът, се отличава с матови черни покрития на покрива, праговете, корпусите на предните светлини, калниците и предните и задните сплитери. Освен това експертите от Lamborghini са избрали 19-цолови джанти Morus

В интериора цветовата комбинация на каросерията е подкрепена със седалки, панели на вратите и централна конзола в кожа Delphinus и табло от Alcantara. Профилите и бродериите се отличават с нюанс Celeste Phoebe - по-светъл цвят за създаване на контраст между различните елементи на купето.


Lamborghini Huracan Sterrato


Освен това върху седалката се намира лазерно гравиран графичен детайл, докато капакът на бутона Start/Stop е завършен със същия кристален ефект като външната боя. Има и табела, която идентифицира този Huracan Sterrato като един от 1499-те екземпляра, включени в лимитираната серия.

Тъй като обаче това ще бъде единственият екземпляр с такава боя, това Lamborghini също има табела „Opera Unica Porto Cervo 2023“ и друга, която отбелязва 60-годишнината на марката. След официалния дебют колата е изложена в Lamborghini Lounge в Порто Черво редом с още няколко произведени на отдела за персонализации.


Още снимки на това произведение на изкуството - вижте в галерията:

0 от 500