IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте Lanzador - бъдещето на Lamborghini

Бъдещият четвърти модел на компанията ще има мощност от 1341 коня

Свикнали сме да свързваме Lamborghini с чудовищните V12 двигатели, но компанията от Емилия-Романя е напълно готова за електрическото бъдеще, ако се съди по току-що представения нов Lanzador. Прототипът с 2+2 места ще се превърне в сериен модел някъде до 2028 година.
   
   
Lamborghini Lanzador
  
     
Дори само концептът изглежда достатъчно обещаващо. С дизайн, който е дори по-агресивен от този на Urus, тази кола изглежда като комбинация от SUV и гранд турър. Кабината е по-футуристична от когато и да било, а почитателите на 12-цилиндровата мощност нямат много основания да се оплакват, защото тук конските сили достигат умопомрачителната бройка от 1341. Иначе казано, мощност от 1 мегават.

Засега това е едно от малкото числа, които компанията е склонна да предостави. Все още няма никакви детайли за конкретното задвижване. Загатва се само, че електромоторите на Lanzador ще разчитат на "високопроизводителна батерия, осигуряваща дълъг пробег с едно зареждане".
   
    
Lamborghini Lanzador
   
     
Чудовищната мощност ще бъде контролирана от системата Aerodinamica Lamborghini Attiva, която включва постоянен компютърен контрол върху подвижния преден сплитер, страничните аеродинамични планки в задната част, удължаващия се дифузьор и специалните "щори", ограничаващи достъпа на въздух. При нормални обстоятелства целта на системата е да понижава до минимум въздушното съпротивление, а при спортно каране - да осигури по-голяма сила на притискане.
  
  
Lamborghini Lanzador
   
       
Lamborghini Lanzador ще има адаптивно окачване с пневматични амортисьори, както и управление на задните колела.

Колкото до дизайна, самите създатели признават, че тази кола е нещо като комбинация от Urus и Revuelto. Специфичните калници в стил "Марчело Гандини" са директна заемка от далечното минало на Countach. Съставените от три елемента задни светлини са директна препратка към Revuelto.

За разочарование на мнозина, Lanzador има традиционни врати, а не отварящи се нагоре като при досегашните хиперколи на марката. За компенсация интериорът е доста по-просторен, отколкото сме свикнали, с подвижни задни седалки и голямо товарно пространство. Запазено е емблематичното Y-образно табло, насочено към шофьора, както и множеството елементи, взети от изстребителите. Старт-бутонът все така е прикрит под самолетен предпазител.
  
    
Lamborghini Lanzador
  
     
Информационната система няма централен дисплей - вместо това разчита на дигиталните прибори пред шофьора и на специалния екран пред пътника вдясно. От Lambo са наблегнали на екологични, но естествени материали за интериора. Вълната мерино за тапицерията идва от австралийски овце, които се стрижат всяка година - на практика възобновяем материал. Шевовете са от нишка, създадена от рециклиран найлон.

Това е поредната стъпка по пътя към електрификацията на марката. До края на 2024, всички съществуващи модели ще бъдат поне хибридни. Колкото до името, то запазва традицията да е свързано с бикоборството - lanzador се нарича човекът, който раздразва бика със специално копие.
 
 
Още снимки на Lamborghini Lanzador вижте в ГАЛЕРИЯТА:


  
   

 

0 от 500