IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini Countach от „Вълкът от Уолстрийт“ отива на търг

Очакванията са, че суперколата ще бъде продадена за около 2 млн долара

Има много коли, които са получавали основни роли в хитови филми през изминалите години. Aston Martin DB5 на Джеймс Бонд, Ford Mustang на Стив Макуин („Булит“) и пътуващият във времето DeLorean DMC-12 на Док Браун от „Завръщане в Бъдещето“ са част от примерите.


Lamborghini Countach


Един от най-разпознаваемите автомобили от големия екран през последните години е бялото Lamborghini Countach, което участва в хита от 2013 г. „Вълкът от Уолстрийт“ с Леонардо ди Каприо в ролята на борсовия брокер Джордан Белфорт от едноименната книга. Сега тази кола ще бъде изложена на търг, организиран от аукционна къща RM Sotheby's

Това Lamborghini Countach 25th Anniversary от 1989 г боядисано в бяло и с интериор в същия цвят ще стане притежание на предложилия най-висока цена на аукцион, който ще се проведе през декември в Ню Йорк. Във филма колата е карано от Ди Каприо, като една от най-емблематичните сцени беше, когато героят му – Джордан Белфорд, надрусан и пиян се опитваше да паркира автомобила на алеята пред дома си, като му нанесе сериозни щети.


Lamborghini Countach


Сцената, достойна за „Оскар“ (всъщност филмът беше номиниран за пет от наградите, но Ди Каприо не успя да спечели приза за най-добър актьор), е невероятно болезнена за гледане от тези, които знаят истинската стойност на една от тези коли. Особено след като беше съобщено, че две оригинални Lamborghini са били използвани за заснемането - едно за сцената, в която Белфорт си представя, че се е прибрал невредим, и второ, което е било унищожено, докато се блъска в други автомобили, голф-количка, бордюри и пътни знаци.

Според информациите, режисьорът на филма - Мартин Скорсезе, е отказал да използва реплика на автомобила, страхувайки се, че сцената няма да е автентична, тъй като колата няма да се смачка по правилния начин. На режисьора изобщо не му пукало, че тези Lamborghini са изключително редки и много търсени от колекционерите.


Lamborghini Countach


Само няколко броя бели Countach 25th Anniversary са създадени за американския пазар. А един от тях, струващ 700 000 долара, е бил изхвърлен на боклука заради въпросната сцена във филма. Невредимият екземпляр обаче е този, който се продава на 8 декември.

Експертите от RM Sotheby's съобщават, че само 12 автомобила са направени по тази точна спецификация и очакват продажбата на суперколата да донесе около 2 млн долара. Въпросният екземпляр дори все още носи регистрационния номер „VKY 722“, използван във филма. Под капак на суперколата е крие свиреп 5,2-литров V12 бензинов двигател, произвеждащ 449 конски сили. Lamborghini гарантира, че Countach 25th Anniversary може да достигне до 100 км в час само за 4,7 секунди и да постигне максимална скорост от 294 км/ч.


Още снимки на суперколата, която предстои да бъде продадена - вижте в галерията:

0 от 500
  • #2
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Велик дизайн. Тея коли са най-сладки, когато са си автентично италиански. Сега в немски ръце имаш усещането, че ги правят на една линия с Поло.
  • #1
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Живанши ( преди 1 година )
    Кунтач е най-великия дизайн в историята. И след 50 години пак няма да направят по-голям звяр. Нито един автомобил не остаря толкова добре. Колата изглежда съвременна дори след 50 години от излизането и на пазара. 1 път.