IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Реплика на Mustang Eleanor от „Да изчезнеш за 60 секунди“ се продава на търг

Автомобилът е пълно копие на оригиналната кола и е направен по поръчка за известен актьор

Модифициран Ford Mustang от 1967 г., официално копие на модел, показан в култовия филм „Да изчезнеш за 60 секунди“, ще бъде продаден на търг в Лас Вегас в края на юни.

 

Ford Mustang Eleanor

 

Колко струва сега такъв автомобил, от аукционната къща Barrett-Jackson не прогнозират. Една от оригиналните коли от снимачната площадка през 2013 г. на прочутия Ford Mustang Eleanor беше продадена за 1 милион долара, а през януари 2020-а за подобен Eleanor бяха платени повече от 850 хиляди.

Филмът „Да изчезнеш за 60 секунди“ с премиера през 2000 г. придоби огромна популярност, което доведе до създаването на множество копия на автомобили. Много малко от тях обаче имат официален произход и една такава кола Eleanor, произведена от същата компания, която сглоби машините за филмовата продукция, е тази на снимките.

 

Ford Mustang Eleanor-2

 

Според Barrett-Jackson, спортната кола е произведена от Cinema Vehicle Services, която в сътрудничество с известните персонализатори Чип Фууз и Стив Станфорд е предоставила колите за филма от 2000 г. с Никълъс Кейдж.

Това копие обаче не участва в снимките, а е реплика, създадена за известния актьор и комик от Лас Вегас - Дани Ганс. Той е известен и като колекционер на автомобили, но почина през 2009 г. От тогава семейството постепенно продава колекцията му.

 

Ford Mustang Eleanor-6

 

Репликата, подобно на оригиналните автомобили от филма, е базирана на Shelby GT500 от 1967 г. Купето е оборудвано с 5,75-литров, 8-цилиндров двигател с мощност 400 к.с. в комбинация с петстепенна ръчна скоростна кутия.

Моторът е леко модифициран, като има алтернативни карбуратори, различна система за запалване, бутала и персонализиран ауспух. Други разлики от стандартния Shelby GT500 включват модернизирано шаси и леко модифициран интериор, който в допълнение към радиото получи климатик Vintage Air, други инструменти и дървен волан. Автомобилът е произведен през 2002 г. и от тогава е изминал по-малко от 6,5 хиляди километра.

 

Още снимки - вижте в галерията:

 

 

0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Пропов ( преди 8 месеца )
    Това не е реплика. Ако е направена от същата фирма или същия човек, няма как да се нарече реплика. Това си е оригинал от всякъде. Сега дали Никалъс Кеидж си е пъхал дупето вътре в тази бройка, е съвсем друга тема.