IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini се готви за първи път да премине границата от 10 000 продажби

Италианският произодител продължава да увеличава резултатите си на пазара

Италианският производител Lamborghini е продал общо 5341 автомобила за първите 6 есеца на годината. Това е с 4,9% повече в сравнение със същия период на миналата година. И тъй като доставките на суперхибрида Revuelto все още не са започнали, скокът в продажбите може да се отдаде само на нарастващото търсене на Huracán и Urus. А резултатите карат компанията да прогнозира, че за първи път в историята си ще пречмине границата от 10 000 продажби за година.


Lamborghini


Европа, Близкия изток и Африка са най-големите пазари за Lamborghini през първата половина на 2023 г. с 2285 продадени автомобила. Следват Америка - 1857 единици, и Азиатско-тихоокеанският регион - 1199. По държави САЩ са най-големият отделен пазар на марката (1625 единици), следвани от Великобритания (514), Германия (511), Китай, Хонконг и Макао (450), Япония (280) и Италия (270).

Повишеният интерес доведе до гова, че Urus и Huracán вече не могат да бъдат поръчани, тъй като производствената серия е разпродадена. И двата модела ще бъдат премахнати през втората половина на 2024 г., но Urus все пак ще се завърне като plug-in хибрид, докато наследникът на Huracán все още е в процес на разработка, като вероятно ще получи V8 турбо-двигател. Revuelto също се търси много, като най-новите поръчки за него ще бъдат изпълнени едва в края на 2025 г.

Появата на четвърти модел в гамата на Lamborghini е планирано за 2028 г. Това ще бъде първият електромобил на марката и ще получи формата на 2+2 grand tourer, който има по-голям просвет от суперавтомобилите, но не е толкова висок, колкото на Urus. Очаква се моделът да споделя платформа с други модели от висок клас на Volkswagen Group.


0 от 500