IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Край: Lamborghini продаде и последните си бензинови коли

Urus и Huracan вече са капарирани чак до края на производството си, потвърди компанията

Ако мечтата на живота ви е била Lamborghini с чудовищен бензинов двигател, можете спокойно да я отпишете като неизпълнима. Компанията потвърди, че е разпродала всички бройки от конвенционалните Huracan и Urus чак до самия край на производството им.
  
  
Lamborghini Huracan STO
   
     
Задвижваните от ДВГ модели ще останат на пазара до 2025 година, но дори екземплярите, планирани за производство след година и половина, вече са договорени и капарирани, обясни главният изпълнителен директор на компанията Щефан Винкелман пред Die Welt. Aventador, другият съвременен модел с конвенционално задвижване, вече бе спрян от производство миналата година.

Още преди година италианската компания, която е част от концерна VW, обяви, че ще инвестира 1.8 милиарда евро за електрифициране на цялата си гама. До края на 2024 всички модели ще са вече плъг-ин хибриди.

Lamborghini счупи абсолютния си рекорд по продажби през 2022, но сега Винкелман намеква, че 2023 може да е още по-добра година.
  
   

 

0 от 500
  • #3
    6 rate up comment 0 rate down comment
    пропов ( преди 9 месеца )
    Пич, кола за 300 - 400 хиляди евро от обява не се купува. Особено пък в "Мобилето" или тем подобни. Честито на вече притежаващите Ламбо само с ДВГ. Цените им ще скокнат до небесата. Очевидно в този сегмент хибриди и подобни *** не са много на почит.
  • #2
    2 rate up comment 4 rate down comment
    До 2 ( преди 9 месеца )
    Аутомедия не са уточнили дали налични или по избрана от теб спецификация
  • #1
    2 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    "Ако мечтата на живота ви е била Lamborghini с чудовищен бензинов двигател, можете спокойно да я отпишете като неизпълнима." Само в БГ мобилето има 100 обяви за Ламбо от които доста са реално нови а в сайтове из Германия и Италия даже няма смисъл да се проверява колко са..