IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini изкара толкова пари, че вече не се нуждае от Audi

Италианците могат да направят наследник на Huracan, без да използват R8, като беше досега

Инвестирането на много пари в нишов продукт предполага поемането на много финансови рискове и това беше причината Lamborghini и Audi да си разделят разходите при разработката на някои модели. Gallardo и Huracan бяха близнаци с първото и второто поколение на R8, но германците дадоха да се разбере, че няма да има трето. Това обаче не притеснява италианският производител, който може да направи наследник на Huracan и без чужда помощ.


Lamborghini Huracan


Франческо Скардаони, директор за Азиатско-тихоокеанския регион, разкри пред Drive, че заместникът на Huracan ще бъде изцяло разработка на Lamborghini и това се дължи на отличните финансови резултати през последните години. Те основно се дължат на огромната популярност на Urus, като благодарение на неговите през 2022 г. компанията отчете рекордни приходи – оборот от 2,38 милиарда евро и 29,9% оперативен марж. Продажбите на марката нараснаха до 9233 единици, като 5367 от тях бяха Urus.

И тъй като няма планове за връзка с Audi при разработката на новия модел, Скарадони е категоричен, че Lamborghini има пълната свобода да разработи наследник на Huracan. Компанията няма да прави никакви компромиси, като суперколата ще бъде изградена на напълно нова платформа, която обаче няма да се споделя с други производители от Volkswagen Group.


Lamborghini Huracan


Засега от Lamborghini не разкриват подробности за новия си продукт. Известно е обаче, че суперколата ще загуби атмосферния V10 двигател в полза на по-малък plug-in хибриден агрегат, вероятно базиран на V8 с двойно турбо. Също така се знае, че новият модел ще използва същата 8-степенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител, която се намира в Revuelto.

Според последните информации, турбокомпресорите няма да се задействат до 7000 оборота в минута, а електрическият мотор ще бъде поставен между V8 и DCT. Използването на хибридна система е необходимо, тъй като дори Lamborghini трябва да отговаря на все по-строгите разпоредби за емисиите.


0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Баварец ( преди 9 месеца )
    До #2: Дори още по-по-най... Урус е един Шкода Кодиак. Като вземат, да се вземат на сериозно от VAG става и доста смешно! И Бентли е в това число, направо забавление!
  • #5
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Хсххд ( преди 10 месеца )
    Харесвам Ферари, обаче..всеки знае какъв модел Ламбо е видял, трябва да си истински фен на Ферари, че да знаеш моделът.
  • #4
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Ее Урус е много яка джипка. Приличала на VW, двигателя бил на Ауди!?! И кво, това го прави най-гадното Ламборгини ли?
  • #3
    13 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Да вземат да се стегнат малко, че на малкото пръстче не могат да стъпят на последните модели от Ферари.
  • #2
    20 rate up comment 6 rate down comment
    v-1 ( преди 10 месеца )
    То Урус-а е един Туарег с други ламарини и двигател от ауди :)))
  • #1
    17 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Значи нямали нужда от Ауди и това било благодарение на Урус, който е доработено Ауди?