IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това Lamborghini Diablo е от XXI век. И от въглерод

За да имате тази фантастична кола, ви трябва само оригинално Diablo - и 1.2 млн. евро в добавка

Diablo, флагманът на Lamborghini от 90-те, е украсявал стените на не една и две момчешки стаи, но от днешна гледна точка вероятно би ви се сторил безнадеждно остарял. И дори леко бавен, защото доста от големите SUV на BMW или Mercedes сега са по-бързи от 4.5 секунди от 0 до 100 км/ч. Не и това Diablo обаче - създадено от компанията Eccentrica Cars, то е напълно съвременно. Запазило е елегантния дизайн и характера на оригинала, но в същото време е променило на практика всеки елемент от колата, ако не броим предното стъкло.
   
      
Eccentrica Lamborghini Diablo
    
       
Eccentrica е създадена от италианския предприемач и колекционер Емануеле Коломбини. За рестомода на това Diablo компанията се е съюзила с дизайнерското ателие BorromeodeSilva, както и с партньори като Pirelli, Brembo, Marantz, Capristo и Alcantara.

Eccentrica запазва същността на оригиналния Diablo, като същевременно предлага по-модерно шофиране чрез множество технически и дизайнерски подобрения. Панелите са с познатите очертания, но са от композитни материали за понижаване на теглото. Предницата е по-изчистена, отколкото при оригинала, а под емблематичните подвижни капаци на фаровете се крият модерни светодиодни светлини.

Произвеждан от 1990 до 2001 година, Diablo бе наследник на Countach и предшественик на Murcielago. В онази епоха Lamborghini бе собственост на американския гигант Chrysler. Общо компанията е произвела 2884 автомобила Diablo, с 5,7-литров или 6,0-литров V12 двигател и 5-степенна механична скоростна кутия.
    
    
Eccentrica Lamborghini Diablo
   
       
Под задния капак на Eccentrica е еволюция на същия този 5.7-литров мотор, но вече развиващ 550 конски сили (с 58 повече от оригинала) и 600 Нм максимален въртящ момент. Ускорението от място до 100 км/ч е с цяла секунда по-бързо - 3.5, максималната скорост е 335 км/ч. Компанията ще построи 19 бройки от съвременното Diablo, като цената започва от 1.2 милиона евро. Това не включва цената на автомобила-донор. При поръчка изработката ще отнеме между 16 и 18 месеца.
 
Eccentrica Diablo ще бъде изложен и на фестивала Goodwood в Англия заедно с други модели на Lamborghini. Този дебют ще бъде последван от турне в САЩ, спиращо в Monterey Car Week, Ню Йорк и Маями.
   
   
Още снимки на Eccentrica Diablo вижте в ГАЛЕРИЯТА:

  
  
   

 

0 от 500