IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Лек сблъсък с елен завърши с шокираща сметка за шофьора на Polestar 2

Общата сума от 21 000 долара включва 90 часа труд и 10 000 долара за части

Огъването на калниците и сблъсъци с животни на пътя са неприятни инциденти, които се случват понякога. Подобен инцидент претърпява и шофьор на Polestar 2, при когото обаче шокът е много по-голям след посещението в сервиз. Там му предоставят сметка от 21 000 долара за отстраняване на щетите, които, поне на пръв поглед, изглеждат незначителни.


Polestar 2


Потребителят на Reddit - Stock-Exchange1761, не дава много подробности за инцидента, като съобщава единствено, че е блъснал елен. Той показва пораженията по колата, които сякаш не са големи, но при внимателно вглеждане излизат някои детайли.

Бронята на електрическия Polestar е избутана назад и фарът също е пострадал. Капакът, колелото и калникът имат някакви повреди. Интересното е, че повредата не включва редица жизненоважни електрически части от превозното средства. Вместо това по-голямата част от общата сума от 21 544,82 долара е за труд, по-точно 90,2 часа. От друга страна, 10 775,40 долара от брутната сума е за части.

В този случай част от този положен труд е отишло за безопасно изключване на захранването от задвижването на електромобила. Посочени са много часове за работа като ремонт на предната престилка, пребоядисване на капака и подмяна на горната щанга. Експерти предупреждават, че подобен вид умопомрачителна сметка за ремонт може да е нещо обичайно в недалечното бъдеще.


0 от 500
  • #16
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Разбира се че е глyпак, след като си е похарчил парите за електромобил.
  • #15
    5 rate up comment 3 rate down comment
    MythBuster ( преди 3 месеца )
    На мястото на звездичките. ...Когато попаднеш на глyпак, не му казвай, че е глупав, продай му нещо". Ако едно време беше нужно да си търсят глyпаци, сега вече си ги създават.
  • #14
    4 rate up comment 3 rate down comment
    MythBuster ( преди 3 месеца )
    До 13. Има една бизнес поговорка. "Когато попаднеш на ***, не му казвай, че е глупав, продай му нещо". Ако едно време беше нужно да си търсят ***, сега вече си ги създават. Отглеждат си ги от малки. Доста успешно, ако се съди по коментиращите и по последните резултати за функционална грамотност на учениците за последната година. Има и хубава новина - по умните започнаха да се усещат и ще последва ответна реакция - непоносимост към фалшиви новини. Точно както при високите цени на горивата.
  • #13
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Фейк статия и един куп коментиращи с фейк мозък отдолу. Това е днешния свят. Т. нар. свободен интернет, в който всеки може да си споделя свободно "мнението", доведе до реалност, в която се налага да търпим 90% умствени диарии от тройкаджии. Не, драги ми, лъжите и незнанието не са "алтернативно мнение".
  • #12
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Имат пиропатрон който прекъсва генерално захранването при удар, с цел безопасност от пожар. Взривява се и прекъсва дебелият оранжев кабел под капака. Явно е скъпо да го сменят с нов пиропатрон и да накарат цялата апаратура да заработи отново.
  • #11
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Адвокатите на Мъск ги хрускат за закуска подобни фейкаджии, ще стане същото и в този случай - или сервиза или собственикът ще ударят гредъ
  • #10
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Пропов ( преди 3 месеца )
    Тази сметка ще бъде преразгледана и много много редуцирана. 90те часа труд ще паднат на не повече от 10, същото ще стане и с частите. Има си адвокати и вещи лица за тая работа. А и марките си имат екипи за ревизия на услугите в техните представителства. Марката няма интерес да оставя нейните служители да се гаврят с клиентите. Просто някой наглец си е пробвал късмета, амного вероятно е и клиентът да послъгва. При всички положения сметката ще бъде преразгледана и редуцирана - има си начини.
  • #9
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Ха ха ( преди 3 месеца )
    Нещо много скъпо излиза да си мека китка с лиляви боксерки и пембени чорапи с еднорози!
  • #8
    9 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Когато казват че вторичния пазар на коли е пред сериозен крах това имат на предвид, докато някои си продаваме 5 годишните бензинки на цената на която сме ги купили пред 5 години богати *** които да купуват ел. коли втора ръка няма!
  • #7
    18 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Ами аз живея в провинция Квебек, Канада. В момента на местен сайт за обяви, където и аз съм продавал и купувал автомобили 2-а ръка има над 15 обяви за Полстар 2, които са на по 30-а хил. км и струват смешните 23-24 000 долара защото са ... с повреди в батериите. Части нЕма и не се знае, колко дълго ще чакат да дойдат!С други думи, тези автомобили са паметници в момента... Това е бъдещето, уважаеми колеги с автомобили.Аз исках да си купя електричка, ама реших да си държа още дълго Волво с ДВГ!