IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Създателите на „Междузвездни войни“ съдят автомивка

Star Wash в Сантяго е изцяло в стила на култовата филмова поредица (ВИДЕО)

Филмовата компания Lucasfilm заведе дело срещу малка автомивка, разположена в покрайнините на столицата на Чили - Сантяго. Според Reuters, холивудските филмови продуценти настояват малката компания да промени името си, което сега е Star Wash.


автомивка в Чили - Star Wash


Собственикът на автомивка Матиас Хара твърди, че идеята за подобна игра на думи (Star Wash е много подобна на Star Wars) е дошла на дъщеря му след посещение в Дисниленд. Автомивката е изцяло в стила на „Междузвездни войни", като името повтаря логото на култовия филмов франчайз и се използва активно не само върху табелата, но и върху униформите. Самите служители на автомивката редовно се обличат в костюми на герои от „Междузвездни войни“ (например имперски щурмоваци, Чубака или дори Дарт Вейдър).

Според The ​​Telegraph в Холивуд са разбрали за малката чилийска автомивка, когато Матиас започнал процес на регистриране на името. Филмовата компания твърди, че двете имена са твърде сходни, което може да накара клиентите на Star Wash да се почувстват така, сякаш Lukasfilm участва в процеса на измиване на автомобили.



На свой ред Хара твърди, че има достатъчно разлики, за да не се създава объркване. Освен това според него авторските права на Lucasfilm не засягат почистващата индустрия. Все още не се знае как ще завърши процесът.


0 от 500