IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari съди търговец на автомобили заради преработен Ford

Съдът отхвърли искането на италианците за затвор и обезщетение от 2,1 млн евро

Италианският производител Ferrari поиска една година затвор и обезщетение от 2,1 млн евро от търговец на употребявани автомобили, който използвал като служебна кола Ford Cougar, модифициран да изглежда като F430, съобщава испанското издание Periodismo Del Motor.


Фалшиво Ферари


Сагата започна през октомври 2018 г., когато дилърът от Ла Коруня купува автомобила, който е значително модифициран, за да изглежда като Ferrari F430 Scuderia, от предишния му собственик. Търговецът поставя няколко стикера върху колата, за да направи реклама на автокъщата си, но само няколко дни по-късно возилото е иззето от полицията, а срещу бизнесмена е заведено дело от Ferrari.

Производителят на суперколи настоява за обезщетение и една година затвор за търговеца, но в крайна сметка именно обвиненията на Ferrari в съда се обръщат срещу италианската компания. Съдията по делото посочва, че е поисканите наказанията са непропорционални по няколко причини.

Като начало дилърът не е модифицирал колата, а я е купил такава и това означава, че той не е участвал в производството на фалшифицирани автомобили. Освен това, въпреки че този Ford изглежда като F430 Scuderia, не е нужно да си експерт, за да се забележи, че е фалшификат. Дори емблемата на Ferraro не е същата, тъй като в нея вместо италианското знаме е поставено чилийското.

Самото дело продължава повече от три години, като защитата твърди, че обвиняемият никога не е искал да изглежда, сякаш има истинско Ferrari. Ясно се вижда, че емблемите не са истински, а просто стикери. Самата кола е конфискувана от новия собственик само 12 дни след закупуването, като той не е имал намерение да я продава, разкрива подробности по делото друго испанско издание - ElPais.

В крайна сметка съдията постанови, че няма дори най-малък намек за увреждане на интересите на Ferrari и отхвърля иска на автомобилния производител. Италианската компания обаче може да обжалва решението на по-горна инстанция.


0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ppu-prof_Mn ( преди 1 месец )
    Наша команда искусных специалистов проштудирована предлагать вам инновационны&#1
  • #5
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Грррррррр ( преди 6 месеца )
    Чак пък и затвор...
  • #4
    6 rate up comment 3 rate down comment
    QWERTY до Пропов ( преди 6 месеца )
    Като правиш кавър и си го пееш на себе си под душа, искаш ли разрешение от издателя бе, льольо? Какви запазени права, какви 5 лв, това да не ти е производство?
  • #3
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Пицар ( преди 6 месеца )
    Какво произведение на изкуството уж пининфарина а дизайнер Окияма от япония уж Пюросангйе а той с дизайн на Тойота що не съдят тойота.Жалки са ферраритъта
  • #2
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Пропов ( преди 6 месеца )
    Ферари имат запазени права върху дизайна си каъо обект на интелектуална собственост. Също като да направиш кавър на песен. Не е съвсем същата, но трябва да имаш добро от издателя на първообраза. Така действат в цивилизования свят. Кво става в БГ , Чили, Венецуела, Мексико и тем подобни от 3тия свят си важи само за тях. В Италия Ферари имат и офицоален статут на произведения на изкуството и копия на дизайна се приемат за фалшифакия. Иначе китайците да са заляли пазара досега.
  • #1
    13 rate up comment 9 rate down comment
    ха ха ( преди 6 месеца )
    Ферари са смешни. Ако става въпрос за менте на нов автомобил съм съгласен, но за стар автомобил който приличал е абсурдно при положение, че няма излъгана страна.