IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Открит Mercedes-AMG G63 получи „самоубийствени врати" и умопомрачителна цена

Един от 20-те персонализирани автомобила кара стандартното G Cabrio да изглежда обикновено

Никога в своята история Mercedes-Benz не е правил G-Wagen Cabriolet, модифициран от AMG. Най-близо до това беше G500 Final Edition от 2013 г, оборудван с атмосферен V8 с 388 к.с. Германското тунинг-ателието Refined Marques реши да запълни празнината на пазара със свой собствен кабриолет G-Class, оборудван с доработки на AMG и допълнен с комплект очарователни самоубийствени задни врати.


Mercedes-AMG G63 Cabriolet


Mercedes-AMG G63 Cabriolet на Refined Marques е един от 20-те поръчкови автомобила, които използват новия G63 за основа. Това означава, че под капака им е поставен 4,0-литров туин-турбо V8 с 577 к.с. И ако мекият покрив е същият като на версията с две врати Final Edition, в случая тунинг-ателието е добавило две по-малки врати за по-лесно влизане и излизане.

Изпълнителният директор на Refined Marques - Ахмед Ал Бакри, разкрива, че първоначално задните врати са били проектирани да се отварят традиционно, както бихте видели на нормална G-Class, но след това са променени, за да бъдат улеснени пътниците с по-висок ръст и тегло.


Mercedes-AMG G63 Cabriolet


Ал Бакри допълва, че американски супермодел, чието име остава тайна, му се обадила веднага щом научила за G63 Cabriolet. Тя се оплакала от задните седалки на сегашното й G Cabrio, които били толкова трудни за излизане, че си скъсала роклята си. Моделката поискала да купи още първата бройка, показана на тези снимки, но е трябвало да се задоволи с едно от 20-те места на опашката.

Интересното е, че този кабриолет G63 първоначално е бил замислен като единичен проект. Ал Бакри обаче бил насърчен от сина си да пусне серия от 20 автомобила, като те са предназначени основно за негови приятели - богати колекционери от Близкия Изток.


Mercedes-AMG G63 Cabriolet


Преработката на първата бройка е отнела 18 месеца, след което готовата кола е била представена на бивш ръководител на контрола на качеството на Mercedes-Benz. Той е направил внимателен оглед, продължил повече от час, но не е успял да намери нито една грешка или недостатък.

19 от общо 20 коли вече са продадени, като Ал Бакри очаква клиент да внесе депозит и за последната бройка от серията. Цените на показания на снимките вариант China Blue е 1,3 млн долара, като нейният собственик вече е получил оферта да продаде кабриото за 2 пъти повече пари.


Още снимки на два от вече готовите кабриолети от серията - вижте в галерията:


0 от 500