IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Култовият Mercedes-Benz 190E ще бъде възроден

Германска фирма планира производството на 100 бройки от модела

Виждали сме много рестомоди, базирани на модели на Porsche и BMW. По неизвестни причини автомобилите на Mercedes-Benz не изглеждат особено привлекателни за тунинг-компаниите, занимаващи се с подобни проекти, но най-накрая една от тях реши да възроди един от най-известните модели на автомобилния производител от миналото. Това е култовият Mercedes 190E Evo II, който бъде представен в модернизиран вид от германската фирма за моторни спортове и инженеринг HWA.


Mercedes-Benz 190E


Когато Mercedes решава да се състезава с 190E в DTM, компанията започна цяла серия от хомологации, от които се ражда 190E Evo I. През март 1990 г. е пусната модернизирана версия на спортния седан и всичките 502 бройки, планирани за производство, са продадени още преди представянето на автомобила. Тези коли са изключително редки в днешно време, но HWA в момента работи върху нова партида от 100 бройки, които ще бъдат сериозно модернизирани.

Засега авторите на проекта не разкриват дали ще използват съществуващи автомобили за създаване на тестови прототипи на бъдещи рестомод, но това е малко вероятно, като се има предвид, че е почти невъзможно да се намери такъв седан за продажба.


Mercedes-Benz 190E


От HWA обаче са категорични, че ще създадат „брутална интерпретация" на легендата, оборудвана с „най-съвременна технология". Тиражът ще бъде ограничен до едва 100 бройки, а производството им ще започне не по-рано от края на 2025 г.

Оригиналният 190 Evo II използва 2,5-литров двигател с максимална мощност от 232 к.с. при 7200 об/мин и 181 Нм въртящ момент при 5000 об/мин, което го прави най-мощният представител на семейството 190E. За съжаление, от HWA към момента не разкриват подробни спецификации за възродения модел.


Mercedes-Benz 190E


Известно е обаче, че готвените значителни промени ще засегнат трансмисията, шасито, спирачките, аеродинамиката и безопасността. Първоначалните скици на възроденото Evo II показват леко преработен спортен седан с гигантско крило отзад.


0 от 500