IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Запознайте се с „дядото“ на Tesla Cybertruck

Renha Formigao доста напомня на новия продукт на Илон Мъск... но е от 1979

С дизайн, който озадачава мнозина, наскоро пуснатият в продажба електрически пикап на Tesla Cybertruck със сигурност не е превозно средство за интроверти. Неговите остри линии и ъглови детайли не оставят съмнение относно това, което виждате, но за някои това може да не е първият път, когато се сблъскват с подобна форма на пътя.
 
 
Renha Formigao
 
 
Renha Formigao (по-късно наречен Coyote), малък сериен класически пикап, базиран на Volkswagen Beetle , е първият изглеждащ по подобен начин автомобил, чието производство започва през 1979 г. Той е плод на въображението на Пауло Реня, бразилски конструктор на моторни лодки, който в някакъв момент решава да пробва таланта си при автомобилите с марката Volkswagen.
 
Първоначално Рена започва с триколка, оборудвана с двигател на Beetle, след което залага на малък пикап, който идеално пасва на шасито на германската класика. Ходовата част е стандартна и немодифицирана, но квадратната каросерия, която той поставя върху нея, я превръща в изключително необичайно, дори за 80-те години на миналия век, превозно средство.


Renha Formigao


Въпреки че като размери Formigao отстъпва значително на Cybertruck, цялостната форма на двата пикапа е изненадващо сходна. Formigao има почти плоска предна част, където капакът и предното стъкло изглеждат като поставени в една равнина.
 
Гнездата на колелата са приблизително с еднаква форма и при двете превозни средства, въпреки че това не е уникален за тях дизайн, тъй като това е често срещан знак сред квадратните превозни средства от 80-те години. Но сходната обща естетика и фактът, че и двете превозни средства са пикапи, наистина можете да наречете Formigao далечен предшественик на актуалния електрически пикап.


Renha Formigao/Cybertruck
  
   

Ако Formigao беше малко по-голям, с по-просторна кабина, която може да побере два реда седалки, щяхме да определим приликата му с Cybertruck като необичайна. Но тъй като става въпрос за толкова малък пикап с единична кабина, той изглежда като играчка в сравнение с модела на Tesla.
 
 
Renha Formigao има дизайн, който го отличава като уникално и различно превозно средство, а интериорът му е значително по-престижен от това, което бихте видели в Volkswagen Beetle в тези години. Вътре има спортно изглеждащи кожени седалки и малък трилъчев волан с дебели рамки, който приляга повече на рали автомобил от група B.


Renha Formigao


Колата предлага скромна производителност, като нейният 1,6-литров двигател е разположен отзад по подобие на Beetle. С мощност от едва 58 конски сили, Formigao все пак предлага известна производителност благодарение на малкото си тегло от едва 756 килограма. В същото време колата може да превозва товари до 650 килограма.

Въпреки скромните си размери Formigao си остава интересна страница от историята на автомобилния дизайн.


0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Реално ( преди 3 месеца )
    Само наглед е така. Formigao е планов, стилизиран вариант на Голф единичка. Cybertruck е вдъхновен от F-117 Stealth.
  • #1
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Илън Мъск ( преди 3 месеца )
    Откъде ги мислите тез глупавини-само вие си знаете....Модела на ТЕСЛА e от неръждавейка.....а вагинската *** си я заврете...знаете къде...