IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

25 автомобила, които ще изчезнат през 2024

От Renault Megane и Ford Focus до иконата Dodge Challenger: Време е да си вземем сбогом

Eкологични регулации, алчност за по-големи печалби, дори заплахи за киберсигурността: всевъзможни фактори се намесват, за да разредят все повече списъка на оцелелите класически автомобилни модели. Над 40 различни модела ще спрат съществуването си през 2024 година в Европа или в глобален мащаб. Имената на някои от тях може и да не ви говорят нищо. Други са истински икони, за които верните им почитатели ще страдат. Трети бяха сред най-достъпните и масови превозни средства в последния четвърт век.
   
     
25 модела, които ще изчезнат през 2024 (ГАЛЕРИЯ):


  
    

0 от 500
  • #13
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Давид копълфилд ( преди 3 месеца )
    За рено,Киа и алабала съм сигурен ,но Макларън
  • #12
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Форд ще дадът на ( преди 3 месеца )
    на заден зая Фиестата, не че я харесвам, но се прави толкова от давна и е толкова продавана,че няма да си го причинят....Те Гоуфу и Полуту щяха от Вагена да ги спират, ама после обърнаха плочата.
  • #11
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 4 месеца )
    За да имат 50% пазарен дял и да са били реален конглокент на автомобилите с ДВГ без субсидии и законови пречки пред ДВГ, сам си отговори на въпроса дали тогавашните електромобили по тогавашните стандарти са били конглокентни? Това, че мислиш за миналото със сегашните възможности и дадености, е наивно и елементарно. Технологично човечеството се развива и не стои на едно място, та това са повече от 100 години и навярно са няколко еволюционни скока.
  • #10
    1 rate up comment 3 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    Извинявам се за предишното мнение. Не знаех, че при диктуване телефона пише и с диктуванато от Waze от същия телефон. Ще дадете ли пример за пълноценен електромобил преди Тесла модел s? Наистина ли вярвате, че електромобилите през 1900 година са се зареждали с подобна скорост, имали са подобен пробег с едно зареждане и батериите са им изкарвали по няколко стотин хиляди километра преди нужда от смяна?
  • #9
    1 rate up comment 4 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    Ключовата дума е практичен. Излезте през втория изход практичен електромобил след 400 м в кръговото излезте през втория изход
  • #8
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 4 месеца )
    През нефтената криза от началото на '70-те също се появяват няколко прототипа с електродвигатели, като това даже се е случило и из бившия соц лагер. Дори има няколко прототипа и в нашата България по него време.
  • #7
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Какак ( преди 4 месеца )
    До 5 ,я вземи и провери кога са започнали да правят първите Ел . Автомобили.
  • #6
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Лудория ( преди 4 месеца )
    Изнендваш ме с това твърдение, MythBuster. Малко четем, а? Нищо. Както ти обичаш да казваш, прочети историята на автомобилизма за годините 1900-1910 и виж внимателно как електромобилите са били 50% от продажбите на автомобили. Там един дрисль0 с фамилия Порше, та той даже първо е направил бърз електромобил като старт на кариерата, не е започнал с VW Kafer. Поне веднъж и аз да ти дам насоки какво да четеш. МОля, не исках готови връзки, защото не си ученик. ;) Аз само с факти пиша също.
  • #5
    4 rate up comment 11 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    До 4. Какви 100 години бълнуваш? Първият практичен електромобил беше произведен само преди 11 години през 2012 и се зареждаше за 40 мин. От 20 до 80% и можеше да измине 300 км с едно зареждане. Преди него бързото зареждане беше в рамките на четири или повече часа, а пробегът с едно зареждане беше под 100 километра. И това 21 век. А електромобилите ще решат точно обратния проблем на този за който говориш - ще съхраняват излишната безплатна енергия, произвеждана от ВЕИ за да се оползотвори.
  • #4
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Лудория до СМОГ ( преди 4 месеца )
    Който не чете историята, е длъжен да я повтари. Електрическата революция веднъж вече е умряла преди 100-ина години. Нима смяташ, че няма да се повтори отново? Ако не се сътворят евтини технологии за производство и съхранение на ток, без това да създаде политически хаос, може и да има революция. Дотогава ще е само полюция на няколко early adopters. Но няма лошо дори настоящата електрическа технологията да се използва в пренаселените градове точно заради написаното от теб - пушеците и вредата им.