IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

За да няма сърдити: Две специални Bugatti-та за семейна двойка

Хиперколите са рисувани със специална техника, като целият процес отнема повече от месец

Компанията Bugatti показа "двойка" Chiron Super Sport в уникална ливрея. Те са бодисани със специална техника на рисуване, която се нарича Vagues de Lumiere и изисква повече от месец работа. 


Bugatti Chiron Super Sport


В случая раетата се нанасят по предварително направени двуизмерни шаблони. След това се покриват със слоеве защитен лак, което води до т.нар. ефект на отразената светлина. Той е уникален за всеки автомобил, защото дизайнерите трябва всеки път да се съобразяват с формата на купето и желанията на клиента.

Цветът Vagues de Lumiere (от френски - вълни от светлина) се използва от Bugatti от миналата година. Това е специален бояджийски метод, чието нанасяне отнема около пет седмици. Боята се нанася ръчно, на няколко слоя, по предварително изработени двуизмерни шаблони. Лентите при необходимост се коригират до желаната форма с помощта на допълнителен "регулиращ се способ".


Bugatti Chiron Super Sport


На последния етап каросерийните панели се покриват с няколко слоя прозрачен лак. Получава се уникален, за всяка кола, ефект. Хиперколите Chiron Super Sport на снимките само показват крайния резултат. Интересното в случая е, че и двата автомобила принадлежат на семейна двойка.

Източникът на вдъхновение за оранжево-червената кола на двойката е Veyron L'Or Blanc, а съпругът решава да преработи своя Chiron в същия стил. Колите са изпратени от американския щат Тенеси обратно в Молсхайм във Франция. Там са напълно разглобени, подменени са части от панелите на купето и е монтиран панорамен покрив Sky View.


Bugatti Chiron Super Sport


Общо трансформацията отнема седем месеца. Хиперавтомобилът вече се отличава с видимо тяло от въглеродни влакна с 10 процента тониране и френските уникални ивици. Тази комбинация от цветове прилича на светкавица в нощното небе, поради което колата получи името Coup de Foudre (преводът от френски е светкавица). Оранжевият хиперавтомобил от своя страна е кръстен L'aura, или "Аура".

Що се отнася до техниката, няма промени. Chiron Super Sport се задвижва от W16 8.0  двигател с 4 турбини, който развива 1 600 конски сили и 1600 Нм въртящ момент. Скоростната кутия е седемстепенен "робот" с два съединителя. Купето ускорява до 100 км/ч за 2.4 секунди, а до 300 км/ч - за 12.1 секунди. Максималната скорост на е 440 км/ч.


Bugatti Chiron Super Sport


0 от 500