IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bugatti отдаде почит на „Златната ера“ с уникална хиперкола

Специалната версия на Chiron Super Sport е по поръчка на „много важен“ клиент

Френският производител Bugatti показа нова версия на Chiron Super Sport. Тя носи името Golden Era и е проектирана според желанията на „много важен" клиент на марката. Автомобилът е в една бройка, като отдава почит на W16 двигателя на Bugatti и историческите модели, които утвърдиха фирмата като една от най-известните луксозни марки в света.


Bugatti Chiron Super Sport Golden Era


Колата е украсена с ръчно рисувана стенопис, изобразяваща 45 исторически модела на Bugatti, чието създаване отне повече от 400 часа – процес, който компанията нарича „изключително интимен“. Мастилото е така разработено, че да издържи през целия живот на автомобила.

Пътническата врата е сбор от 26 автомобила, включително Type 41 Royale - смятан за най-луксозния автомобил в света, когато е пуснат на пазара през 1926 г. Също така и Type 57 SC Atlantic, личен фаворит на бившия дизайнерски директор на Bugatti - Ахим Аншайд, който ръководи този проект.


Bugatti Chiron Super Sport Golden Era


„Модерната“ ера на Bugatti е изобразена от страната на водача със скици на EB110, Veyron и самия Chiron. 16-цилиндровият двигател, който Bugatti използва през последните две десетилетия (той има 3712 компонента), също е скициран върху вратите.

Цялата кола е оцветена в двуцветно златно Doré и черно Nocturne. Аншайд, който се оттегли от ролята си на главен дизайнер на Bugatti миналия месец, каза: „Нашите клиенти могат да бъдат невероятно креативни и ние се гордеем с това, че им помагаме да реализират това, за което мечтаят, но обширни специални поръчки като тази са изключително редки. Ние обикновено виждаме не повече от едно или две творения в този мащаб всяка година. Като се има предвид взискателният характер на този проект, "Златната ера" е може би най-взискателната част от персонализираната работа по персонализиране, върху която моят екип и аз някога сме работили.“


Bugatti Chiron Super Sport Golden Era


Калиграфската тема продължава вътре във всеки от панелите на вратите, като EB110, Veyron, Chiron, Type 57 SC, Type 41 и Type 35 са изрисувани директно върху кожата.

"Златната ера" ще бъде предаден на собственика си на Седмицата на автомобилите в Монтерей този петък. Не е известно колко струва силно персонализираният автомобил, но стандартният Super Sport е на цена 4 милиона долара.


Още снимки на специалната хиперкола - вижте в галерията:


0 от 500