IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bugatti пуска яйце от въглеродни влакна на цената на Lamborghini

Лимитираната серия ще бъде от 111 бройки, 11 от тях със скъпоценни камъни

Може ли едно яйце да струва колкото суперавтомобил Lamborghini? Когато е направено от Bugatti в сътрудничество с бижутерите от Asprey - може. Френският производител на луксозни автомобили и британската фирма за бижута обявиха пускането на колекция от необичайни предмети на изкуството.

 

bugatti-egg

 

Това ще бъдат 111 яйца на стойка, като „черупката“ е изработена от карбон и покрита с решетка, която може да бъде от сребро или злато. Сребърна е и поставката. Цената на 100 от тях ще е от 20 000 до 50 000 долара. Последните 11 екземпляра ще бъдат направени в изключителни цветове и украсени с диаманти и ще струват около 200 000 долара, което е сравнимо с цената на суперавтомобил Lamborghini.

Карло Бугати, бащата на Еторе Бугати - основател и собственик на компанията за производство на автомобили Automobiles E. Bugatti, веднъж казал: „Най-чистата перфектна форма на природата е яйцето“.

 

bugatti-egg-1

 

Тези думи са вдъхновили следващото развитие на партньорството между Bugatti и Asprey, което започна в началото на 2022 г., позволявайки на луксозните марки да работят както във физическата, така и в цифровата сфера, като купувачите ще получат персонализиран NFT токен.

Самата форма на „скулптурата“ е препратка към тези думи на бащата Карло. Друго напомняне за миналото са силуетите на слонове по повърхността на яйцето. Авторството на „Танцуващия слон“ принадлежи на скулптора Рембранд Бугати – брат на Еторе, а самият Еторе използва силуета, за да украси Bugatti Type 41 Royalе, известен като най-луксозният автомобил, създаван някога.

 

Bugatti Type 41 Royalе

 

Вътре в яйцето има реплика на централата на компанията в Молсхайм, пред която има разглобяем модел Type 41 Royale. Изображенията на „пълнежа“ обаче все още не са публикувани.

 

 

0 от 500