IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bugatti създадени още един уникат

57 One of One е вдъхновен от легендарния Type 57 SC Atlantic от 1934 година

Базирано на Chiron Super Sport, това специално издание ще бъде един от последните екземпляри от Chiron преди представянето на неговия хибриден наследник през следващите няколко месеца. Поръчан от американски клиент, който никога преди не е притежавал Bugatti, този автомобил е замислен да бъде „емблематичен“ като Atlantic – широко смятан за един от най-красивите автомобили в света.


Bugatti 57 One of One


Новият вариант на Chiron получава серия от открояващи се дизайнерски характеристики, включително нова изправена подковообразна предна решетка с 14 полирани вертикални ламели, точно както при Atlantic. „Напълно автентичната“ синя боя върху каросерията и джантите също е препратка към колата от 1934 г., а долната страна на задния спойлер включва ръчно нарисуван силует на Атлантическия океан и надпис „57 One of One“.

Яша Щрауб, водещият дизайнер на програмата за персонализиране Sur Mesure на Bugatti, каза: „От години мечтая да преосмисля тази икона, така че вече имах собствени идеи какво бих направил, за да почета най-елегантната кола, създавана някога. Това означаваше, че веднага можем да седнем и да започнем да развиваме дизайна, за да реализираме заедно визията на клиента.“


Bugatti 57 One of One


Дори със своите индивидуални дизайнерски елементи, Bugatti гарантира, че каросерията и въздуховодите все още отговарят на спецификацията, необходима за максимална скорост от 440 километра в час.

Отвътре тапицерията от кафява кожа Gaucho е украсена с ръчно съшити силуети на Атлантическия океан върху панелите на вратите, както и инкрустация на централната конзола, носеща името на автомобила. На гърба на облегалките за глава е изобразена графиката на Bugatti „Танцуващ слон“, която фирмата е използвала в най-ексклузивните си автомобили след Type 41 Royale от 1926 г. Цената на еднократния модел е неизвестна, но няма съмнение, че е повече от солидна.


Повече снимки на уникалното Bugatti 57 One of One ще откриете в галерията:


0 от 500
  • #1
    1 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Това скоростно лостче може да се счупи ако го дръпнеш по-силно. Последни напъни на производителите на луксозни коли преди електричките да ги пратят в историята.