IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla продължава да удря конкурентите с големи отстъпки

Нов Model 3 Performance се продава с над 20 000 долара по-евтино от преди година

Само преди година Model 3 Performance се продаваше на цена от 64 440 долара, без да има налични данъчни кредити за този електромобил. Сега Tesla официално предлага версия на модела на значително по-ниска цена, с което нанася поредния сериозен удар върху конкурентите си.


Tesla Model 3


На сайта си американският производител продава високопроизводителен Model 3 в цвят Midnight Silver Metallic с нова отстъпка от 5100 долара, което означава цена от 47 530 долара с включени задължителни такси за поръчка и доставка. При използване на данъчен кредит такъв Model 3 Performance вече струва 40 030 долара. И тази сума може да бъде намалено допълнително, ако потребителят използва и други програми и данъчни облекчения, предлагани в САЩ.

Именно подобна агресивна ценова стратегия помага на Tesla да вземе още по-сериозен аванс пред конкурентите. С мощност от 450 к.с. и ускорение от 0 до 100 км/ч за около 3 секунди Model 3 Performance превъзхожда както електрическите, така и колите с ДВГ с подобни характеристики, когато става дума за съотношение цена/качество.

Сделката става още по-привлекателна тъй като всички варианти на Model 3 Long Range и Performance се предлагат стандартно с отопляеми предни и задни седалки, първокласна аудио-система с 15 високоговорителя със субуфер и чувствителен AMD Ryzen процесор за подобряване на цялостното изживяване при шофиране.


0 от 500
  • #21
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Сдф ( преди 4 месеца )
    Това е стария модел, затова е толкова евтин. И пак е на светлинни години по ефективност пред другите.Новата модел 3 ще разбие всички пазари.Имам модел У на 2 г..но като свърши лизинга смятам да взема новия , супер тих и с ново окачване е
  • #20
    4 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    А нас какво ни интересува американския пазар ?
  • #19
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 4 месеца )
    Балонът се надува докато има субсидии. Интересното ще стане когато спрат субсидиите.
  • #18
    4 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    "колите им са супер ценово ефективни и могат да си позволят да свалят цените и пак да са на печалба" ако направят така всички останали ще са много щастливи. Не знам дали блъфираха за да създадат шок и ужас и да откажат останалите да влизат в ценова война с тях или бяха сериозни, но заявиха че могат да си позволят заради тези 30 милиарда резерви и липсата на дългове, да работят две-три години на нула без печалба, като свалят още цените, за да увеличат пазарния си дял. Това ще е епохално!
  • #17
    9 rate up comment 1 rate down comment
    carpe_diem ( преди 4 месеца )
    И само да уточня, че не съм фен на Тесла, не ги защитавам и т.н., планирам следващият ни електромобил да е друга марка (дотогава - 1-2 години макс, кой знае и какво друго ще излезе, какви ще са нуждите на семейството ни и на какво ще се спрем). Сегашното, въпреки възрастта си и миниатюрната батерия, върши идеална работа. Ама не може да им се отрече, че отприщиха ел революцията, нещо обаче повечето други марки грам не могат да ги настигнат, колкото и да се заканват.
  • #16
    6 rate up comment 3 rate down comment
    carpe_diem ( преди 4 месеца )
    Минтири, в началото на годината си купих малко акции на Тесла, защото бяха много ниски и от тогава имам над 100% печалба. Единственото, за което съжалявам (малко като мантричката във филма с Лео отпреди години), е, че "не си купих повече". Здраве да е. Ама не гледай по колко са им акциите, това вече няма значение. Важното е, че в момента имат на 30 милиарда долара кеш свободна пара, инвестират яко, колите им са супер ценово ефективни и могат да си позволят да свалят цените и пак да са на печалба
  • #15
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    В статията само са забравили да споменат (както винаги) важен детайл - намаленията са само за ограничен брой коли на склад.
  • #14
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Учуден ( преди 4 месеца )
    Интересно е да се четат коментари тук. Хора без никакъв акъл спорят с хора с някакъв акъл. Само се чудя защо хората с някакъв акъл им се връзват. *** знае всичко, защото една жена/комшия така е казал/а и вече е специалист в областта :)
  • #13
    5 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    Гледам че си ми сложил минуса, но си забравил да кажеш на какъв минус са акциите и пазарната капитализация на Tesla от началото на годината досега. Сигурно се срамуваш да споделиш за това аз ще споделя цифрите +145,40$ (134,51%). Ама колко ли са 135% ръст за година. Ако в началото на годината пазарната капитализация е била 339 милиарда сега е само 795 милиарда. Можеш ли да сметнеш с колко е намаляла пазарната капитализация от Нова година досега?
  • #12
    5 rate up comment 4 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    Тинти, какво общо има пазарната капитализация с финансите? Дори утре пазарната капитализация да падне три пъти и да се изравни с тази на toyota, това как ще се отрази на дейността на Тесла? А ако се увеличи три пъти и стане най-скъпата компания в света с пазар на капитализация над два трилиона как ще и се отрази на дейността? Ще ти кажа, защото очевидно не знаеш. Абсолютно никак и в двата случая. Ако все пак имаше значение, с Колко милиарда е паднала капитализацията за тази фискална година?