IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ремонтът на тези коли на старо може да струва повече от покупката им

Американски експерти посочиха моделите, които често се превръщат в бездънна яма за пари на собствениците си

Покупката на употребявана кола е доста тежко предизвикателство, защото крие редица опасности. Рискът да попаднеш на автомобил, който ще се превърне в постоянен посетител на сервиза, е доста голям и затова трябва да се подхожда много внимателно при търсенето.


Тези модели могат да се превърнат в яма за пари


От години американската организация за подпомагане на потребителите Consumer Reports се опитва да разбере кои автомобили ще спестят собственици пари от ремонт, както и кои могат да нанесат сериозен удар по джоба им.

Списъкът от последните е доста голям, но ние го ограничихме само до популярни модели, които се предлагат и на пазара в Европа. Всички те са на възраст до 15 години, като проблемите при тях са се появили още при пробег 30 000 мили (50 000 км).


Тези модели могат да се превърнат в яма за пари (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #3
    41 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Покупката на BMW, Audi и Mercedes на повече от 5 години никога не е добра идея. Особено на тези във версии от 5 нагоре за BMW и Audi, и на E нагоре за Mercedes. Бездънна яма за пари, а на нов внос баровците в БГ дълги дни ровене по автоморги или в E-Bay (страшен начин да си губиш времето, ама баровщината изисква жертви ;)). Специално Audi докъм 2015 имаха някакво качество на 3.0 дизела, със ZF кутия поне докато беше нов, от там нататък и там нещата се скапаха, щото този мотор от нов тече ...
  • #2
    31 rate up comment 3 rate down comment
    Алекс ( преди 4 месеца )
    Когато TUV не е пипал доклада,списъкът с таралясниците си идва на мястото: Мерцедес,БМВ,Ауди,даже Фолксваген се е отбелязъл.
  • #1
    32 rate up comment 6 rate down comment
    Механика ( преди 4 месеца )
    Обичайните заподозрени са немските недоразумения. Скъпи, като покупка и ппсле още по-скъпи да им оправяш проблемите и инженерните изпълнения. Има и от други марки за цвят, но немското в тази класация за пореден път е върха на сладоледа. Който е имал немско, знае за какво говоря. Очаквах тук да видя и Волво също. Шведското качество го няма вече и е отстъпило на китайското, но цените не са надолу, а напротив. Форд са споменати, което си е истина за тази марка, че качеството е зле.