IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Софтуерният бизнес на VW понесе нов удар

Подразделението Cariad свива разходите с 20%, за да избегне съкращения на служителите

Софтуерният бизнес на германската автомобилна група Volkswagen AG, Cariad, ще намали с 20% годишните си оперативни разходи до 2028 г., тъй като се стреми да избегне съкращаването на работни места на фона на започналото преструктуриране на звеното.
 
 
VW
 
 
Подразделението на най-големия автомобилен производител в Европа по пазарен дял може да предложи доброволно освобождаване на служители, което по закон е придружено от компенсационен пакет, ако целта за свиване на разходите не бъде изпълнена. Това се споразумяха ръководителите на Cariad и представителите на работниците.

Вътрешнофирмените разногласия и разработването на твърде много проекти едновременно доведоха до забавяне на разработването на ключови модели на премиум марките Audi и Porsche, възпрепятствайки способността на Volkswagen да се конкурира по-успешно с компании като Tesla и BYD.

Главният изпълнителен директор на групата Оливер Блюм, който стартира преструктурирането на Cariad, иска да направи основен ремонт на Volkswagen на фона на тромавото му корпоративно управление. Към момента Cariad притежава дялове в около 40 компании и осигурява работа на около 6500 души, повечето от които са в Европа.

Отново се появиха слухове за съкращаване на работници в софтуерното звено, след като Блюм освободи главния изпълнителен директор на Cariad през май. Преди това Volkswagen планираше да съкрати 2000 работни места в бизнеса си като част от по-мащабното преструктуриране на групата, което трябва да започне през 2024 г.

Блюм, който ръководи едновременно Volkswagen и Porsche, заяви, че Cariad ще ускори разработката на своя дълго отлаган софтуер за премиум модели.

Новата сделка между ръководството и служителите предвижда Cariad да поеме водеща роля в управлението на софтуера и партньорствата в допълнение към своето портфолио за цифрови разработки, включително регулирането на управляваните чрез изкуствен интелект функции в автомобила, споделя говорител на подразделението.

Санджай Лал, който ръководи новия център за разработка на Cariad за софтуерно дефинирани превозни средства, ще бъде назначен като главен софтуерен директор в управителния съвет на Cariad от януари.


0 от 500
  • #9
    6 rate up comment 0 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    Системата включва базирани на възли електронни предпазители за натоварвания и защита от късо съединение, потенциално PWM и DC преобразуватели за задвижване на малки двигатели или светодиоди и т.н. Тя също така ще се захранва с пръстен и ще използва подобна на CAN шина, където всеки възел на кабелната пръстеновидна шина , е свързан във всяка посока по протежение на пръстена. Това означава, че дори ако отрежете кабела на пръстена на едно място на пръстена, възлите ще продължат да функционират и щ
  • #8
    1 rate up comment 4 rate down comment
    До 7 ( преди 4 месеца )
    И за домашно, да научите какво е "сингъл пойнт ъф фейлиър", а за по-следващия път същото, но за "редънданси".
  • #7
    6 rate up comment 0 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    Те още не могат да се оправят със старите технологии, които комуникират по CAN шина и са с физически копчета, а Тесла вече е в следващия етап, на който са премахнати 75% кабелите и всичко, включително захранването минава по интернет кабел. Едно такова кабелче ходи до всяка врата и освен, че захранва моторчета за стъкла, ключалки и регулиране на огледалата, но и че те и праща данни от всички сензори и копчета, че и звука за говорителите минава през същия кабел.
  • #6
    8 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    До 5. Предполагам че това беше опит за сарказъм? Точно това обясняваха всички шефове на 100 годишните автомобилни производители, когато ги питаха кога ще произвеждат електромобили и как ще настигнат Тесла. Като му дойдело времето, щели да правят електромобили защото това било фасулска работа и всяко дете можело да направи електромобил. Хората щели да купуват техните електромобили и никой нямало да обърне внимание на аматьори като Тесла, аз ще ли да се доверят на опита и традициите!
  • #5
    2 rate up comment 8 rate down comment
    До 4 ( преди 4 месеца )
    Какво му е трудното да свържеш батерия и един електромотор и да сложиш регулатор на оборотите? Дори ученик в 8 клас с елементарни познания по електротехника може да конструира работеща кола на ток. Според мен колите сега излишно ги усложняват. Нещата могат да бъдат много по опростени и да работят. Хората са правили електрически коли още 19 век.
  • #4
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Вин ( преди 4 месеца )
    Новият старт на автомобилостроенето - електрификацията, изтри натрупаните над 100 години предимства в технологиите и включи нови играчи, които вече са напред в по-важните направления - софтуер и батерии! Трудното за старите компании предстои!
  • #3
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Хардуера е важен, но по-важен е софтуера, и най-важно е ... да има електричество, за сега.
  • #2
    8 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    С изчезването на дизеляка и тази компания потъва.
  • #1
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Отлагаме Коледа ( преди 4 месеца )
    Айдеее, и тука оттече коледното тържество, както стана в Мерцедес и Амбишън.