IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Наследникът на Ferrari 812 отново ще бъде с V12

Суперколата ще се появи догодина, като ще получи най-мощния мотор в историята

Забелязан в многобройни случаи на тестове в Италия – първоначално облечен като Roma, но сега носещ серийна каросерия, новият Grand Tourer на Ferrari се отличава със значително удължен преден капак, силно намекващ за присъствието на най-големия двигател на фирмата. Липсата на предупредителни стикери за високо напрежение или видим порт за зареждане също предполага, че той ще продължи да не се подпомага от електрифициране.


Ferrari 812


Италианската фирма отдавна е обявила желанието си да поддържане своя 12-цилиндров двигател жив за върховите си автомобили, внедрявайки го най-скоро в суперавтомобила Daytona SP3 и SUV модела Purosangue. Говорейки пред Autocar по-рано, ръководителят на дизайна на Ferrari Флавио Манцони каза:

„Аз лично вярвам, че трябва да се борим за този двигател. От технологична гледна точка не е най-ефективният. V8 турбо може да го подобри по отношение на производителността. Но от емоционална гледна точка това е най-доброто, което можете да имате.“

Фирмата все още не е официално признала тези прототипи, но източник от компанията наскоро намекна за Autocar, че ще бъде пуснат на пазара през 2024 г. Ferrari пусна 812 през 2017 г., като F12 излезе пет години преди това, 599 още шест години по-рано, което предполага, че следващата част от линията V12 GT с предно разположен двигател предстои да бъде представена скоро.

0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Ферарист ( преди 4 месеца )
    Коментарът беше адресиран до 1.
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Ферарист ( преди 4 месеца )
    Хора като тебе,ИЗОБЩО,да не коментират статии за Ферари!!!
  • #4
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Друг Гост ( преди 4 месеца )
    До 1 - всъщност изобщо нямат стандартен модел с V12 зад шофьора - само т.н. Halo или Icona автомобили са с централен - като La Ferrari, Enzo и скоро пуснаха Daytona SP3. С централен двигател са с V8 турбо, като със същия двигател имат и модели с предно разположен като Рома и Портофино
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 4 месеца )
    Имат доста модели с двигател пред шофьора. Аз много харесвах "комби" варианта FF, при който е така. Също, по спомен, 550 също е с двигател отпред.
  • #2
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Батко ( преди 4 месеца )
    Отпред е двигателя,но зад предния мост.
  • #1
    1 rate up comment 17 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Удължения преден капак няма общо с двигателя при Ферари, прсото защото е монтиран отзад. Или поне на мен не ми е известен техен модел, с предно поставен мотор. Иначе евала, за V12 и на тези които ще имат удоволствието да се наслаждават на този хор.