IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari разпродаде всичко до 2026 година

Компанията е затрупана от поръчки, за пръв път хибридите са по-търсени от моделите с чист ДВГ

Говорейки с репортери след публикуването на добрите резултати за третото тримесечие, главният изпълнителен директор на Ferrari каза, че списъците с поръчки са почти рекордно дълги. Според Бенедето Виня търсенето е толкова силно, че италианската екзотична марка има достатъчно поръчки, за да покрие цялата 2025 г. Това на практика означава, че новоподадените поръчки няма да бъдат изпълнени по.рано от 2026 г.
 
 
Ferrari
  

   
2023 досега беше страхотна година за Ferrari,
като се има предвид, че доставките до септември са се увеличили с 524 до 10 418 автомобила, което представлява увеличение от 5,3 процента в сравнение с първите девет месеца на миналата година. Това е впечатляващо постижение, особено предвид факта, че Purosangue все още беше във фаза на набиране на скорост на производството. Интересно е да се отбележи, че производството на SUV модела на Ferrari се очаква да бъде ограничено до не повече от 20 процента от цялата годишна продукция на компанията.

Освен това хибридите изпреварват по продажби моделите с чист ДВГ за първи път в историята на Ferrari през третото тримесечие на 2023 г. Между юли и септември 51,3 процента от доставените 3459 автомобила са с частично електрифицирано задвижване. Това се случва въпреки факта, че в гамата има не по-малко от седем модела с ДВГ и само четири хибрида.

0 от 500