IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alpine показа още една кола за над 100 000 евро

Купето A110 R Turini е с 4-цилиндров двигател с 300 конски сили

Откакто Renault възроди Alpine, новата марка предлага само един модел - A110. Купето със средно разположен двигател излезе още преди 7 години и оттогава получава различни версии. Сега беше представена най-новата - A110 R Turini, като тя служи за по-евтина, но все пак доста скъпа алтернатива на топ-варианта R.


Alpine A110 R Turini


Разликата между двете спортни коли е липсата на колела от въглеродни влакна. A110 R Turini премахва олекотените джанти в полза на 18-цолови алуминиеви джанти, които имат матово черно излъчване. Това обаче не води до кой знае какво намаляване на цената, тъй като новата модификация струва около 106 000 евро. Тези, които искат топ-версията R, трябва да платят 112 000 евро.

Купето запазва 1,8-литровия бензинов двигател на A110 R, развиващ 300 к.с. и 340 Нм. Моторът с 4 цилиндъра е същият като при вече спрения от производство хот-хеч Renault Megane RS, но в случая е монтиран зад седалките. Мощността може да не е особено впечатляваща, но тя е съчетана с ниско тегло и така новата версия тежи 1116 кг., което е приблизително колкото Mazda MX-5 Miata RF.


Alpine A110 R Turini


Флагманът A110 R с джанти от въглеродни влакна е по-лек - 1082 кг. Версията Turini получава от него карбоновия преден капак, задното крило и дифузьора.
Все пак не е нужно да платите 6-цифрена сума, за да притежавате A110. Цените на базовия модел започнат от 65 000 евро. Следват GT - от 76 000 евро, и S - от 77 500 евро, като това явно не стряска клиентите, тъй като 2022 г. беше много успешна за Alpine, а се очаква резултатите за 2023 г. да бъдат още по-добри.

Нещо повече - има сериозни шансове Alpine да започне да продава своите коли и в САЩ. Renault води преговори с AutoNation - най-голямата група за дилъри на автомобили в САЩ, за продажба на A110. Ако сделката се провали, шефът на Renault Лука де Мео твърди, че има и резервни варианти, така че продажбите на един от най-големите пазари да бъдат реализирани.


Още снимки на спортното купе - вижте в галерията:


0 от 500
  • #11
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    До 7,тези които си купуват Алпин си имат и поне още 1 или 2 Порше-та или Ферарри или Астон Мартин или друг супер автомобил и поне хеликоптер 1 брой.
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    До 5,ша си вземеш оригинален друг път или тези с 1300 куб.см. двигател които са в повече произведени бройки. От моделите 1600 S и SX или 1800 ще ти трябват поне около 200 хиляди еврака.
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    До 2 да сравняваш Мзда МХ 5 с Алпин е леко смешно и подигравателно.
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    До 1 ша си купи глоквет ама ги пръдне гугутка. Европейските автомобиби винаги са предпочитани пред американските,заради качеството и вида им.
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    До 3 първото което не ги гонят,а Рено само се изтегля от пазара в САЩ,защото се установява,че в заводите им там които те притежават защото американците са толкова т,,ъп,и,че не изпълняват предписаните норми за поцинковане на метала на шаси и купе,от там бърза поява на ръжда.А,автомобилите от този период произведени в Европа все още са без особени проблеми с ръждата. Прочети и за аферата Драйфус.Защото това са умишлени съботажи заради това че Рено притежава АМС по него време.
  • #6
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Кухар ( преди 4 месеца )
    3- тия изхахал- гонят франсетата щот не покриват изисквания за екологичност в САЩ и отделно не се разбират с франсетата големите демократи отвъд голямата локва. Не пиши тъпотии, като не си наясно кукундрел
  • #5
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    За 100 хилки в евро ще си вземеш оригинален Алпин от '70те/'60те.
  • #4
    1 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Някак си много ми прилича на съвременен трабант или нещо подобно това.
  • #3
    2 rate up comment 15 rate down comment
    Ха ха ха! ( преди 4 месеца )
    1-во недоразумението рено е ЗАБРАНЕНО със закон да се продава в САЩ и Канада! Причина лошо качество и опасност за пасажерите. 2-ро трябва да си много, ама много увреден от системно ползване на рено да броиш и половината от тези грешни пари ... и 3-то Откога пък перачницата на държавни пари, наречена "рено" взе да произвежда нормални коли!!?
  • #2
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Друг Гост ( преди 4 месеца )
    Абе не е чак Меган - двигателят е централно зад шофьора, но 100к евро... Мазда МХ-5 започва от 72к лева с двулитровия двигател