IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alpine показа суперкола с водороден двигател

Концепцията Alpenglow демонстрира бъдещия дизайнерски език на компанията (ВИДЕО)

Френският производител Alpine представи футуристичен суперавтомобил с поразителни пропорции, което показва бъдещия дизайнерски език на компанията. Освен това машината има двигател с вътрешно горене, работещ с водород.

 

03-Alpenglow_concept-9.jpg

 

„Бъдещето на Alpine е днес“, с тези думи представители на компанията описаха необичайната концепция. Този автомобил, който получи радикален дизайн, служи като своеобразен преглед на това, което може да се очаква от Alpine, която е подразделение на Renault.

Концепцията споделя същия необичаен дизайн и олекотена конструкция като съществуващия A110, въпреки че спецификации не са публикувани. Знае се, че използва рециклиран въглерод, за да намали въздействието върху околната среда. Задвижването е интересно и показва, че двигател с вътрешно горене може да бъде въглеродно неутрален, ако работи с водород.



Точно както Toyota се стреми да запази двигателите с вътрешно горене в ерата на електрическите автомобили, така и в Alpine вярват, че електрическите превозни средства, захранвани с батерии и горивни клетки, могат да съжителстват мирно с тези с конвенционални двигатели, захранвани с водород. Необходимото гориво се съхранява в два цилиндрични резервоара при налягане от 700 бара и от компанията твърдят, че Alpenglow не произвежда „на практика нищо освен пара“. Автомобилният производител вярва, че водородната технология, както под формата на горивни клетки (FCEV), така и с вътрешно горене, ще допълни електрическите превозни средства с батерии в бъдеще.

Светлинният подпис отпред и отзад ще бъде приложен към следващите модели на Alpine, а цялостният дизайн предвещава пристигането на състезателния автомобил LMDh през сезон 2024 г. Концепцията е дълга над пет метра, широка над два метра и висока по-малко от един метър.

 

Alpenglow_concept-4.jpg

 

Името Alpenglow представлява червеникаво сияние над планините точно преди изгрев слънце, което служи като аналогия за зората на нова ера за Alpine. Като цяло концепцията изглежда като състезател за издръжливост от научно-фантастичен филм или видео игра. Интересното е също така, че предните светлини са червени, символизиращи комета, навлизаща в атмосферата. Докато задните са сини, намеквайки за водородното задвижване.

Alpenglow е едноместен, като водачът е в централна позиция между резервоарите за водород във формата на капка вода. Кокпитът е прозрачен заедно с други външни и вътрешни части на концепцията, включително активното задно крило, джантите във формата на снежинка, педалите, лостовете, капака на двигателя и ключа за запалване във формата на призма. Воланът е проектиран като LPM1 и състезателни коли от F1 с два интегрирани циферблата и бутон „изпреварване“ за разгръщане на пълния потенциал на автомобила.

 

05-Alpenglow_concept-30.jpg

 

Alpine Alpenglow ще направи публичния си дебют на автомобилното изложение в Париж следващата седмица заедно с A110 R. Френският автомобилен производител нарича бъдещата си гама „Мечтани гаражни модели“. Три от тях вече са потвърдени и идентифицирани като електромобили, включително A5 хот хеч, GT-X Over Grand Tourer и нов спортен автомобил, наследник на A110.

 

 

0 от 500