IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кросоувърът на Alpine бе маскиран като Duster

Електрическият модел трябва да бъде готов през 2025 година

През миналата година компанията Alpine обяви, че официално се превръща в производител на електромобили, като подготвя 3 нови модела. Един от тях е кросоувър, наречен GT X-Over, стана ясно от официално съобщение до медиите, публикувано по-рано тази година.


Alpine GT X-Over


Прототип на автомобила беше засечен по време на изпитания на тестовия полигон на Renault в Швеция, като в случая той е "облечен" в силно модифицирана каросерия на Dacia Duster. Това е едва началото на тестовете, тъй като серийната версия ще се появи след няколко години.

Засега липсват подробности за електрическия кросоувър, но трябва да се отбележи, че по време на изпитания той беше в компанията на Alpine A110 и на Nissan Ariya. Вече е известно, че GT X-Over ще използва новата платформа CMF-EV на алианса Renault-Nissan-Mitsubishi.


Alpine GT X-Over


Знае се още, че GT X-Over ще бъде произведен във фабриката на Alpine в Диеп, която сега се нарича Manufacture Alpine Dieppe Jean Rédélé. Според автомобилния производител, производството на изцяло новия електрически кросоувър ще започне до 2025 г.

Освен GT X-Over, Alpine ще направи и електрическа спортна кола, която е разработена съвместно с Lotus. За нея се знае, че ще бъде наследник на сегашния A110. Другият електрически Alpine EV ще бъде компактен хечбек, който се очаква да бъде спортната версия на Renault 5.


Alpine GT X-Over

Снимки: Automedia, Motor1


0 от 500