IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

GM очаква догодина да започне да печели от електромобили

Въпреки това американският концерн отлага старта на производство на пикапите си на ток

Не е тайна, че електрическите автомобили остават по-скъпи за производство от традиционните модели с двигатели с вътрешно горене, но General Motors вярва, че техните електрически автомобили ще станат печеливши още през втората половина на 2024 година.


Chevrolet


Американският автомобилен производител има няколко причини, поради които вярва, че скоро ще спре да губи пари от всяка електрическа кола, която произвежда. Според главния финансов директор Пол Джейкъбсън причините включват увеличаване на производствения обем, по-практична за клиента гама от автомобили и по-ниски разходи за батерии. Последната точка е особено важна.

Джейкъбсън каза на присъстващите на неотдавнашна инвеститорска конференция Barclays, че мащабирането на производството на батерии на съвместното предприятие ще намали зависимостта от вносни батерийни клетки. Той е на мнение, че рентабилността на електромобилите ще става все по-добра, като това се отнася не само за електрическите превозни средства на GM, а за всички американски и европейски производители.

В допълнение, компанията ще може да намали разходите за суровини с повече от 4000 долара за всяка кола. Кредитите за парникови газове, федералните данъчни кредити и новите технологии ще помогнат на GM по пътя към рентабилността на електрическите превозни средства EV.

Въпреки че от GM са твърдо уверени, че техните електрически превозни средства скоро ще станат печеливши, компанията все пак планира да отложи началото на производството на електрическите пикапи Chevrolet Equinox EV, Chevrolet Silverado EV RST и GMC Sierra EV Denali.


0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Няма да станат печеливши ел колите защо се залъгвате вие и хората не мога да разбера. Ке се молим да не отведат от точка а до точка б без да ни оставят на средата на пътя. Не са надеждни ел колите това е и *** други начини за спиране на замърсяването на планетата.
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Та разбира се че ще почакат с пускането на ел миксери та нали теслата cybertruck му разказва играта на hummer ev то тва тегло от 1450 кг нее ели малко аргумент да почакат,уплашиха се от конглокентите, все пак тесла продава по -евтино от тях и повече и се *** че няма да имат печалба от тези недобре имитации на автомобил, важи за ел колите като цяло.
  • #1
    7 rate up comment 4 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    Как се върти палачинката. Преди години Тесла имаше най-голяма печалба от произведен автомобил в индустрията, ако изключим някой по луксозни марки и смята догодина да продава ако не на загуба то поне на нула. А останалите досега продаваха яко на загуба а от догодина смятали да печелят. Обаче грешно са си направили сметката. Ще печелят ако продават на цените от миналата година. Само че на тези цени клиентите няма да купуват, защото Тесла ВЕЧЕ продава на много по-ниски цени от миналогодишните.