IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Машина на времето - Лада Нива отново получава ABS

Руският всъдеход отказва да слезе от сцената и отново се сдобива със сравнително съвременно оборудване

Една от големите актуализации, които АвтоВАЗ връща в своя всъдеход Лада Нива, е антиблокиращата система на спирачките, съобщиха от компанията. Производителят трябваше временно да прекрати вграждането ABS след санкциите срещу Русия, като това стана в средата на 2022 г. Тогава Нива остана без въздушните възглавници, ABS и други основни характеристики, които автомобилите притежаваха в продължение на много десетилетия. Сега антиблокиращите спирачки се завръщат през 2024 г. както за класическата Niva Legend, така и за Niva Travel.


Lada Niva


Niva също получава актуализиран двигател, който вече отговаря на изискванията на Euro 5. Стандартът съществува от 2009 г., така че е изключително остарял. Да не забравяме, че Евро 6 беше въведено през 2014 г., а Евро 7 тепърва предстои.

Когато производството беше възобновено миналата година, всъдеходът на Lada се задвижваше от двигател, който отговаряше на стандарта Евро 2, който беше въведен през 1996 г.


Lada Niva


"Луксозните" изпълнения включват направо учудващи екстри като темпомат, бордови компютър, напълно осветен инструментален панел и двуцветни лети джанти. ESP също се завръща по-късно този месец - според руското списание Auto Pro News.

Производството на двата модела с актуализациите за моделната 2024 година вече е започнало. Увеличението на цената се очаква да бъде с около 20 процента.


0 от 500
  • #7
    4 rate up comment 0 rate down comment
    5(пети номер) ( преди 4 месеца )
    За Сузуки явно не си чувал !
  • #6
    2 rate up comment 9 rate down comment
    Ru ( преди 4 месеца )
    Много интересно: хората, които са изразили отрицателно мнение за колата, що се интересуват от статията, че и пишат "компетентни" коментари. Карайте си и се радвайте на западНАлите коли наблъскати с компютри и датчици...
  • #5
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Sameman ( преди 4 месеца )
    Прогреса на руската цивилизация през 2023 година документиран и показан в тази кратка статия.
  • #4
    7 rate up comment 8 rate down comment
    Ss ( преди 4 месеца )
    Имах, имам и пак ще имам. Това е перфектната кола за черни пътища, нива, лов и риболов! За такава кола не ти трябват никви екстри! Само G- класата се мери на възможностите на нивата но като влезе в капините и храстите само рев се чува заради надраскването на боята.
  • #3
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Нане ( преди 4 месеца )
    Рушияните откриха колелото...отново...за кой ли път.
  • #2
    6 rate up comment 4 rate down comment
    До класика ( преди 4 месеца )
    Тогава ти защо нямаш Лада Нива? До съвсем скоро и нови се продаваха у нас. Много ме радва как нашенеца само въздиша по подобни прости и "истински" автомобили, но същевременно сме номер 1 по луксозни дизели, набухани с екстри и електроника.
  • #1
    11 rate up comment 20 rate down comment
    Класика ( преди 4 месеца )
    Напротив всичко от което се нуждае нормален човек за да бъде щастлив и усмихнат !!!!..на маймуните от " матрицата" които сами желаят да са програмирани маймуни им слагат всички нечовешки " екстри" от технологичните конгломерати заедно с правителствата от сектата на ляво - либералите ...и тогава маймуните ошашавени от нечовешките екстри в новите абсурдни трафопостове с електроника ,се отдалечават от човешкия си образ и стават чипосани ***!... Амин...