IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Haval открадна име от... Bugatti

Китайската марка възнамерява да кръсти свой нов кросоувър Veyron

През 2024 г. в продажба ще бъде пуснат кросоувър на марката Haval, чието име ще бъде Veyron - същото име като на добре познатия суперавтомобил на Bugatti, който се произвеждаше от 2005 до 2015 г.


Haval Veyron


Концернът Great Wall, който включва марката Haval, очевидно не се страхува от съдебен иск от френския автомобилен производител, тъй като активно се подготвя да пусне своя Veyron в Китай. Продажбите ще започнат през 2024 г., като компанията вече е патентовала дизайна на бъдещия модел.

Вече е известно, че кросоувърът Haval Veyron ще получи хибридно задвижване Hi-4 с двигател с вътрешно горене и два електрически мотора с мощност около 380-460 конски сили и ще може да изминава на ток до 100 километра . Основните му конкуренти на китайския пазар ще бъдат Li Auto Li 7 и L8, Huawei Aito M7 и BYD Tang.


Haval Veyron


По отношение на дизайна, Veyron напомня едновременно на Tank 400 и Tank 700, както и на наскоро представения Haval Raptor, друг модел с име, заимствано от модел на друг производител.

0 от 500