IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Експерт посочи кои автомобили страдат най-много в снега

Шофьорите на коли с роботизирана скоростна кутия трябва да бъдат особено внимателни

При снеговалеж, когато шофьорът не може да се измъкне от снежна преспа и е принуден да се плъзга на място, най-често страдат автомобилите с автоматични трансмисии, особено ако те са роботизирани. Това коментира автомобилният експерт Ян Хайцер, цитиран от изданието Motor.


зимни условия


„Роботизираните трансмисии най-често страдат от приплъзване на снега или леда. Това важи особено за 7-степенния DSG „робот“ на концерна Volkswagen, който е със сухи съединители. Той може да излезе много бързо от строя при използване в подобни условия", коментира Хайцер.

Експертът допълни, че при продължително плъзгане в опит да се излезе от снежен капан всички автоматични трансмисии, включително CVT, започват да прегряват поради твърде чести смени на предавките и промени в посоката. Затова се препоръчва шофьор, който не може да излезе от снежна преспа, да потърси помощ или да отложи пътуването си.

В условията на силен снеговалеж на сериозно изпитание са подложени и автомобили с по-нисък пътен просвет. Дори и при внимателно преминаване през по-дълбок сняг е възможно да бъде ударен праг или да бъде откъсната бронята, предупреждава Хайцер.


0 от 500
  • #3
    7 rate up comment 8 rate down comment
    MythBuster ( преди 5 месеца )
    ...електромобилът не само, че не се ЗАТРУДНЯВА да изкачи...
  • #2
    9 rate up comment 9 rate down comment
    MythBuster ( преди 5 месеца )
    Както беше казал Сталин, Има скоростна кутия има проблеми, няма скоростна кутия няма проблеми https://youtu.be/MGPhPUX8WH8 за хората, които нямат YouTube и си знаят всичко за това не желаят да си губят времето да гледат клипове или да четат полезна информация, става въпрос за катерене на заледен асфалтов участък, на който електромобилът не само че не се няма да изкачи, А дори и спира по средата на наклона който на всичко отгоре е и завой, а след това тръгва без особено превъртане на гуми.
  • #1
    14 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    Тия CVT кутии трябва да ги забранят със закон!