IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето шанс да се сдобиете с един от най-емблематичните „спортисти“ в историята

Много рядък SLR McLaren Roadster с минимален пробег е изложен за продажба

Този невероятен Mercedes-Benz SLR McLaren Roadster освен че е на практика чисто нов е поръчан в много интересна спецификация, включваща външен цвят Special Order Yellow с контрастиращ червено-черен мек покрив.
 

Mercedes SLR

 

Този единствен по рода си SLR изглежда е почерпил вдъхновение от 300 SL Roadster. Да, нюансите са малко по-различни, като жълтото на стария SL (Bisquitgelb) изглежда малко по-бледо от по-яркия нюанс на SLR, но винаги ще има значителна привлекателност в модерните автомобили, поръчани в класически цветове - и това е без изключение.

Цветът на покрива е леко отклонение от 300 SL, въпреки че червеният кожен интериор може да се счита за модерен поглед върху кафявата кожа в по-стария модел.


Mercedes SLR


По-малко от половината от общия производствен цикъл на SLR са роудстъри - 570 роудстъра срещу 1262 купета. Технически Roadster беше почти идентичен с версията с твърд покрив, което означава, че получавате същия мощен 5,4-литров V8 с компресор с 626 к.с., и петстепенна автоматична скоростна кутия. Роудстърът очевидно е по-тежък от купето (с над 100 кг), но SLR никога не е бил особено лек.

Този конкретен SLR поне създава впечатлението за лекота със седалки от карбон и още много карбон по цялата централна конзола. Най-хубавото от всичко е, че под подлакътника има телефон Nokia с марка Mercedes, който е напълно безполезен според съвременните закони за шофиране - и дори изглежда малко остарял още по стандартите от 2008 г. - но кой не обича фабричен телефон за кола?


Mercedes SLR


Колата е с пробег едва 98 км и като нова е струвала 573 000 щатски долара. Колко ще струва сега не е обявено официално - обявата изисква връзка с продавача.

Едно е сигурно - този автомобил е интересна възможност човек да се сдобие с един от най-емблематичните спортисти на последните десетилетия.


Още снимки на този колекционерски SLR ще откриете в галерията:


0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Пропов ( преди 4 месеца )
    Колата определено е бижу. И точно заради лудата цветова комбинация е перфектна за целта - да се отличиш, да изпъкнеш. Такава кола не се купува от скромност. Тази кола е създадена да крещи - вижте ме, аз не съм като вас. А и в сребристо има сигурно няколкостотин броя, този е един.
  • #1
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Друг Гост ( преди 4 месеца )
    Е точно пък жълто с червени седалки...