IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi официално се сбогува с TT

След 662 762 произведени екземпляра емблематичният спортен модел отиде в историята

За мнозина това е доста тъжна новина - дойде моментът да се сбогуваме с Audi TT. Първоначално представен на автомобилното изложение във Франкфурт през 1995 г., моделът от първо поколение влезе в продажба три години по-късно като купе, а също и като роудстър, пуснат през 1999 г.


Audi TT


След близо 26 години производство и три поколения по-късно, последният Tourist Trophy излезе от поточна линия в завода на Audi в Гьор, Унгария.
От 18 февруари 1998 г. до 10 ноември 2023 г. марката с четирите пръстена на емблемата е направила общо 662 762 автомобила от емблематичния модел.

Последният екземпляр от тази порода е TTS Coupe с 2,0-литров бензинов двигател с турбокомпресор и задвижване на четирите колела Quattro. В един автомобилен свят, доминиран от кросоувъри и SUV, е направо удивително, че TT успя да оцелее четвърт век.

Тъжното изображение на последния сглобен автомобил от модела не е придружено от прессъобщение - съобщението беше направено от Audi в официалния немски акаунт на марката в Instagram.

0 от 500